Keystone logo
© University of Warwick
University of Warwick International Foundation Programme

University of Warwick International Foundation Programme

University of Warwick International Foundation Programme

pengenalan

Ambil langkah pertama yang sempurna ke arah ijazah sarjana muda anda dengan menyertai Program Yayasan Antarabangsa Warwick (IFP).

Memilih untuk belajar di Warwick bermakna menyertai universiti terkemuka dunia. Dengan memilih untuk belajar di Warwick IFP, anda memberi diri anda permulaan yang terbaik untuk pengajian sarjana muda anda.

Melalui pengajaran intensif dan sokongan berterusan, anda boleh membina keyakinan dalam lebih daripada sekadar pengajian anda dan bersedia untuk memasuki ijazah universiti pilihan anda.

Anda boleh memilih daripada pelbagai laluan subjek, yang akan melengkapkan anda dengan pengetahuan akademik, kemahiran, dan keupayaan Bahasa Inggeris yang anda perlukan untuk maju ke ijazah sarjana muda pilihan anda. Anda juga akan membangunkan keyakinan anda dan menjadi sebahagian daripada komuniti kami yang bertenaga di Warwick.

Sebagai pelajar Warwick IFP, anda akan menerima tawaran bersyarat terjamin jika anda memutuskan untuk belajar kursus sarjana muda yang berkaitan di Warwick sebaik sahaja anda menamatkan program ini.

Kenapa Warwick

Universiti Warwick ialah Universiti Russell Group yang terkemuka di dunia, diiktiraf secara meluas sebagai peneraju dalam penyelidikan dan pendidikan.

Program Yayasan Antarabangsa Warwick mempunyai sejarah panjang dalam membantu pelajar antarabangsa maju ke Warwick dan universiti terkemuka lain. Ia direka untuk pelajar sekolah menengah dari seluruh dunia, yang kurikulumnya tidak membenarkan kemasukan terus ke pengajian sarjana muda di UK - untuk butiran lanjut tentang siapa yang boleh memohon kursus, lawati syarat kemasukan kami.

Kakitangan pakar kami adalah antara bakat terbaik dalam sektor ini. Mereka sangat komited dan bersemangat untuk membantu anda mencapai hasil yang anda perlukan. Pasukan kami akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan peralihan yang lancar kepada pengajian anda di UK.

Belajar di salah satu daripada 10 laluan akademik kami membolehkan anda mengkhususkan diri dalam pengetahuan subjek anda sambil mengembangkan kemahiran akademik yang anda perlukan untuk pengajian sarjana muda masa depan anda. Pelajar Warwick IFP sebelumnya telah maju ke lebih daripada 70 kursus ijazah yang berbeza.

Dari hari pertama anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti kami yang pelbagai budaya dan berhubung bersama-sama pelajar dari lebih 30 negara yang berbeza. Anda akan menjadi sebahagian daripada Universiti Warwick dan mempunyai akses kepada kelab, masyarakat dan kemudahan kami semasa anda tinggal dan belajar di kampus kami yang indah dan selamat di tengah-tengah UK.

Sebab untuk memilih Warwick IFP

 • Anda akan menjadi pelajar Warwick dan akan mengalami kehidupan di kampus dengan penginapan di kampus dan akses kepada semua kemudahan, kelab dan masyarakat. Kami mempunyai lebih 250 persatuan yang dikendalikan oleh pelajar, jadi ada sesuatu untuk semua orang.
 • 40 tahun pengalaman dalam pengajaran berkualiti tinggi dan menyokong pelajar antarabangsa. Ini adalah salah satu program asas yang paling lama berjalan di dunia, dimulakan pada tahun 1983.
 • Pilihan 10 kepakaran yang diajar oleh ahli akademik pakar.
 • Tuisyen Bahasa Inggeris akademik, disesuaikan dengan bidang subjek yang anda pelajari serta keupayaan anda untuk memastikan anda mendapat yang terbaik daripada program ini.
 • Tawaran bersyarat terjamin untuk pelbagai program sarjana muda Warwick apabila anda melengkapkan IFP.
 • Pelajar IFP meneruskan belajar di Warwick dan universiti terkemuka lain . Lebih 75% pelajar IFP kami maju ke universiti Russell Group.

Universiti di Heart of England

Kampus Warwick sukar ditandingi dan terletak di sempadan West Midlands dan Warwickshire. Ia mempunyai semua kelebihan akses mudah ke bandar utama Coventry (hanya tiga batu ke barat daya), Birmingham, dan pusat London tetapi dengan ketenangan kampus yang serba lengkap dan hijau. Kami berada betul-betul di pusat England , mudah dicapai dengan kereta api, kereta atau kapal terbang dari semua bahagian di UK dan luar negara.

Kampus ini terletak di hampir 300 hektar kawasan luar bandar semula jadi dengan tasik, hutan, dan taman yang dijaga dengan indah di mana anda boleh berehat dan melarikan diri dari kesibukan kampus utama.

Kemudahan di kampus adalah bertaraf dunia dengan ruang pengajaran dan pembelajaran yang luar biasa, perpustakaan 24 jam , Pusat seni dan pawagam , jenama - hab sukan dan kesihatan baharu, dan restoran dan kafe .

Kemasukan

Entry Requirements

The Warwick IFP is designed for students who require additional study before they can join an undergraduate degree in the UK, usually because their local curriculum is not accepted for direct entry to undergraduate study.

For this reason, we do not accept students who have studied A Levels, IB Diploma, or any other qualification that allows progression directly to a UK university.

The lists below show the typical level of offers that we will make, according to the type of qualification being studied - National School Qualifications and/or International School Qualifications. All applicants are also required to show that their English language ability meets our minimum standards, as well as submit a personal statement according to our guidance.

Some of our courses have subject-specific requirements:

 • For our Finance, Mathematics and Statistics, Economics, and Computer Science courses, Mathematics is required, and you will have specific grade requirements for this subject.
 • For our Physics and Engineering IFP, Mathematics and Physics will be required, and you will have specific grade requirements for these subjects.
 • For our Biological Sciences and Psychology IFP, either Biology or Psychology will be required, and you will have specific grade requirements for these subjects.

International School Qualifications

 • IGCSEs/GCSEs - at least 4 subjects at grade A or above, with remaining subjects no lower than grade B
 • AS Levels - at least 3 subjects at grade B or above
 • IB Certificate - at least 5 points in all subjects taken

English Language Requirements

All applicants are required to show that their English ability is at a suitable level for their IFP course - the level required depends on which IFP course you wish to study. You do not need to have an English Language Test to apply - we can still assess you for a place on the program and if you are successful, we will issue an offer that is conditional on you submitting an acceptable English language qualification ahead of the course starting.

Several English language tests are accepted; some of the most frequently offered ones are detailed below. Applicants who require a visa to study in the UK will be required to provide a Secure English Language Test (SELT), due to the visa requirements set by the UK Government. Please note that certain English tests (including IELTS and PTE) must be taken within two years before the start of your IFP course.

Keperluan Visa

Anda mungkin memerlukan visa untuk belajar di UK di Warwick IFP jika anda dari luar Eropah dan tidak layak untuk Skim Penyelesaian EU.

Jika anda memerlukan visa untuk belajar di UK, maka biasanya anda perlu memohon melalui Laluan Pelajar.

Sebagai sebahagian daripada proses kemasukan, kami akan bertanya kepada anda sama ada anda memerlukan visa untuk pengajian anda. Jika anda berbuat demikian, maka anda akan diberikan Nombor Pengesahan Penerimaan untuk Pengajian (CAS). Kami mula mengeluarkan nombor CAS kepada pemegang tawaran tanpa syarat kira-kira tiga bulan sebelum permulaan kursus.

Anda akan menerima arahan dan panduan penuh daripada pasukan Kemasukan tentang menerima nombor CAS anda pada masa yang sesuai.

Biasiswa dan Pembiayaan

Untuk meraikan ulang tahun ke-40 Program Yayasan Antarabangsa Warwick, kami akan menawarkan beberapa biasiswa akademik kepada pemohon cemerlang yang menyertai Warwick IFP 2024-25 . Secara keseluruhan, kami akan mempunyai £40,000 biasiswa tersedia, dengan 17 biasiswa untuk dianugerahkan.

Biasiswa akan dipecahkan kepada:

 • Dua (2) Biasiswa Pengarah , sebanyak £5,000 setiap satu, dikhaskan untuk pelajar cemerlang yang boleh menunjukkan pencapaian akademik terdahulu yang teladan dan komitmen terhadap pengajian dan ijazah masa depan mereka.
 • Lima belas (15) Biasiswa Ulang Tahun, sebanyak £2,000 setiap satu, berdasarkan pelajar yang telah menyerahkan penyata peribadi cemerlang yang menggariskan komitmen mereka terhadap pengajian dan ijazah masa depan mereka.
  • 10 daripada biasiswa ulang tahun £2,000 kami akan dikhaskan untuk pelajar yang memohon dari China (Tanah Besar), Taiwan, Indonesia, Malaysia, Jepun, Korea Selatan, Thailand, Rusia, Kazakhstan atau Nigeria.
  • Baki biasiswa 5 ulang tahun terbuka kepada pelajar yang memohon dari mana-mana wilayah.

Kedudukan

 • Warwick berada di kedudukan ke-10 di UK, ke-19 di Eropah, dan ke-64 di dunia . (2023 QS World Ranking).
 • Universiti ini telah diiktiraf sebagai universiti terbaik di UK untuk kualiti pengajaran oleh "The Good University Guide", panduan kedudukan universiti British yang dihormati di peringkat antarabangsa yang diterbitkan oleh "The Sunday Times".
 • Warwick mempunyai 20 mata pelajaran dalam sepuluh teratas (termasuk Ekonomi, Sains Komputer, Pengajian Perniagaan dan Pengurusan, Politik dan Perakaunan, dan Kewangan) dalam "Panduan Universiti Lengkap 2022".

Lokasi

 • Coventry

  University of Warwick, Avon Rd, Coventry, United Kingdom, CV4 8UW, Coventry

Soalan