Keystone logo
© WLU
West Liberty University

West Liberty University

West Liberty University

pengenalan

Di West Liberty University (WLU), jalan menuju kebolehpasaran bermula dengan semangat kekitaan dan komuniti. Terletak berhampiran Wheeling, Virginia Barat, di tengah-tengah kawasan tiga negeri metropolitan yang meriah, universiti ini percaya apabila pelajar - dari dekat atau jauh - diterima dengan tangan terbuka, mereka membina keyakinan untuk berjaya. Proses ini bermula dengan memberikan rasa mesra rumah. Pusat Antarabangsa Rollie Williams memastikan ini dengan menganjurkan aktiviti dan acara mingguan yang menyediakan pengayaan budaya untuk memudahkan penyesuaian dan integrasi dalam komuniti kampus.

Mewakili 32 negara, pelajar boleh memilih daripada lebih daripada 70 jurusan sarjana muda bertauliah dan program siswazah dalam talian dan di kampus. Walau bagaimanapun, kehidupan kampus adalah pemenang untuk alasan yang jelas.

“Penglibatan adalah kunci untuk mendapatkan yang terbaik daripada pengalaman kolej anda. Ada sesuatu untuk semua orang, sama ada kepentingan sosial, keagamaan, khas, profesional, jabatan atau kehormatan.” Universiti menyediakan banyak peluang untuk terlibat dalam kehidupan kampus dengan lebih daripada 50 organisasi aktif.

Jumlah pengalaman kolej WLU memerlukan akses 24/7 kepada Pusat Kejayaan Pelajar, di mana pelajar berkembang menjadi ahli utama komuniti WLU, melibatkan diri dalam program dan perkhidmatan yang membantu mereka merealisasikan potensi dan minat mereka. Di Pusat Seni dan Pendidikan, makmal pembelajaran amali pelbagai segi, mereka meneroka seni, kreativiti dan teknologi.

Pusat Penulisan E. Kent dan Barbara Culler Robinson mengajar mereka untuk mengarang penemuan mereka, meningkatkan kemahiran mereka dalam komunikasi bertulis — penting bagi mereka yang ingin menerajui pertumbuhan organisasi. Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan dan program MBA melengkapkan matlamat ini dengan sempurna.

Pilihan yang sama popular untuk mereka yang berminat untuk mengalami budaya Appalachian dengan WLU termasuk BA dalam Pendidikan Komuniti, BS dalam Psikologi, BS dalam Biologi, BA dalam Biologi, MS dalam Biologi, MA dalam Biologi - Sains Zoo, dan MA dalam Pendidikan.

West Liberty University ialah universiti awam empat tahun yang berpandangan ke hadapan yang kaya dengan warisan sebagai institusi pengajian tinggi tertua di West Virginia. Ditubuhkan sebagai Akademi West Liberty pada tahun 1837 (26 tahun sebelum negeri ini diterima masuk ke Kesatuan), ia diwujudkan untuk menjawab keperluan untuk peluang pendidikan tinggi di barat Appalachian Ridge. Institusi ini dinamakan untuk bandar di mana ia berada. West Liberty dinamakan pada akhir abad ke-18 sebagai titik paling barat kebebasan baru yang disediakan melalui Pengisytiharan Kemerdekaan.

Kenyataan Misi

West Liberty University, yang ditubuhkan pada 1837, merupakan institusi pengajian tinggi pertama di West Virginia. Hari ini, kami adalah komuniti dinamik, inklusif, berpusatkan pelajar yang memupuk penerokaan ilmiah, pembelajaran berasaskan pengalaman, ekspresi kreatif dan kewarganegaraan global.

WLU ialah universiti awam yang komited untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan komprehensif daripada ijazah sarjana muda hingga ijazah lanjutan sambil berkhidmat sebagai peguam bela terkemuka di rantau ini untuk peluang seni, pendidikan, penyelidikan dan ekonomi.

Penyataan Visi

WLU berhasrat untuk menjadi model pendidikan yang inovatif, inklusif dan transformasi yang boleh diakses oleh semua yang memberi impak positif kepada masyarakat.

Kemasukan

Keperluan permohonan kolej West Liberty University adalah oleh Dasar Institusi Prasiswazah Suruhanjaya Dasar Pendidikan Tinggi.

Sebagai tambahan kepada syarat permohonan kolej ini, mungkin terdapat syarat khas untuk kemasukan ke program seperti Kebersihan Pergigian, Sains Makmal Perubatan, Kejururawatan, Muzik, Pendidikan Guru, Program Sarjana Muda Sastera, BLA, BAS dan Pengajian Siswazah.

Biasiswa dan Pembiayaan

Biasiswa West Liberty University

Program Ulama West Liberty University telah ditubuhkan untuk menarik pelajar akademik terbaik. Pelajar yang masuk sebagai pelajar baru kali pertama mungkin layak untuk satu daripada tiga jawatan dalam Program Ulama. Selain menerima biasiswa akademik empat tahun, pelajar menerima faedah lain di bawah program ini.

Outside Scholarships

Setiap tahun, West Liberty University menerima banyak wang dalam pembiayaan biasiswa luar yang diberikan kepada pelajar kami.

Biasiswa dan Geran West Virginia

West Virginia menawarkan lebih daripada $100 juta setiap tahun dalam bantuan kewangan untuk kolej. Dengan mengklik pautan di bawah, pelajar boleh menemui semua program bantuan kewangan tajaan kerajaan yang tersedia. Dana negara tersedia untuk pelajar yang baru memulakan usaha lepas menengah dan pelajar yang ingin membuat perubahan kerjaya dan memerlukan kelayakan baharu.

Temui Biasiswa West Lib

Sila hadiri salah satu Hari Lawatan Kampus kami dan berpeluang memenangi biasiswa $1,000 untuk menghadiri West Liberty University . Melawat kampus membolehkan anda melihat kampus melalui mata pelajar, bertemu dan bercakap dengan fakulti dan kakitangan, mengalami semua yang WLU tawarkan dan berpeluang memenangi $1,000.

Lokasi

  • West Liberty

    208 University Drive CU Box 101, 26074, West Liberty

Soalan