Keystone logo
Western Michigan University, Cooley Law School

Western Michigan University, Cooley Law School

Western Michigan University, Cooley Law School

pengenalan

mengenai

Western Michigan University Thomas M. Cooley Law School ialah, bukan keuntungan, sekolah undang-undang bebas swasta yang diiktiraf oleh Persatuan Peguam dan Amerika Suruhanjaya Pengajian Tinggi.

Misi Kita

Misi daripada Western Michigan University Thomas M. Cooley Law School adalah untuk menyediakan graduan untuk masuk ke dalam profesion undang-undang melalui program bersepadu dengan biasiswa undang-undang yang praktikal sebagai prinsip membimbing dan tumpuan. Misi ini termasuk menyediakan akses yang luas kepada mereka yang mencari peluang untuk belajar undang-undang, sedangkan yang bahawa mereka yang peluang yang ditawarkan standard akademik bertemu WMU-Cooley ketat.

Sejarah Kami

WMU-Cooley adalah, kolej graduan bebas daripada undang-undang yang diiktiraf oleh American Bar Association (321 North Clark Street, Chicago, IL 60610, Telefon: 312-988-5000) sejak 1975, Suruhanjaya Pengajian Tinggi (30 North LaSalle Street, Suite 2400, Chicago, Illinois 60.602-2.504 Telefon: 800-621-7440 / Fax: 312-263-0456) sejak 2001 dan ahli Persatuan Tengah Utara. WMU-Cooley telah berkembang daripada sebuah sekolah undang-undang serantau di Lansing, Michigan, kepada salah satu daripada kedudukan negara. Kami adalah program Juris Doctor terbesar di negara ini dan program pendidikan undang-undang yang diiktiraf sambilan paling menyeluruh. Dasar kemasukan adil dan objektif dan sukar, praktikal, pendidikan undang-undang profesional telah mencipta tempat yang utama bagi WMU-Cooley kalangan sekolah-sekolah undang-undang Amerika.

The Western Michigan University Thomas M. Cooley Law School ditubuhkan pada tahun 1972 oleh sekumpulan peguam dan hakim-hakim yang diketuai oleh bekas Ketua Hakim Negara Mahkamah Agung Michigan, Thomas E. Brennan. Sekolah ini dinamakan sempena Thomas McIntyre Cooley, seorang sarjana undang-undang dan mengamalkan peguam abad ke-19.

WMU-Cooley Law School mengajar pelajar pengetahuan, kemahiran, dan etika yang diperlukan untuk menjadi satu kejayaan dalam undang-undang dan ahli berharga masyarakat. WMU-Cooley telah membangunkan kurikulum pendidikan undang-undang dan program yang direka untuk menyediakan pelajar untuk amalan undang-undang melalui pengajaran berasaskan mengalami kemahiran peguam. Pelajar-pelajar belajar untuk memohon teori undang-undang kepada situasi mereka hadapi mengamalkan peguam. Sebagai sebahagian daripada Pelan Profesionalisme WMU-Cooley, pelajar Cooley juga diajar Prinsip Profesionalisme yang diterima pakai oleh masyarakat Western Michigan University Thomas M. Cooley Law School.

WMU-Cooley juga komited untuk menyediakan pendidikan undang-undang kepada orang-orang dari semua lapisan masyarakat. WMU-Cooley berbangga dengan badan pelajar kebangsaan dan antarabangsa yang pelbagai di mana pelajar, melalui dasar kemasukan adil dan objektif, mempunyai peluang untuk belajar undang-undang.

Lokasi

  • Lansing

    Lansing Campus 300 S. Capitol Avenue Lansing, MI 48933, , Lansing

Soalan