Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 Kursus Program dalam Litigasi 2023

2 Kursus Program dalam Litigasi 2023

overview

Kursus kolej terlibat dalam hampir semua program pengajian. Ini benar dari semua program sarjana muda untuk program ijazah sarjana. Untuk mendaftarkan diri dalam kursus kolej, anda mesti lulus sekolah menengah. Selain itu, kebanyakan kursus berlangsung selama beberapa bulan.

Apakah kursus dalam litigasi? Litigasi merujuk kepada pertikaian antara dua orang atau entiti yang tidak bersifat jenayah. Setiap kali seseorang merasakan bahawa orang lain telah melakukan kesalahan kepadanya atau tanpa melakukan kejahatan, semua pengetua litigasi sedang bermain. Kursus semacam ini memberi tumpuan kepada sistem undang-undang, dinamik dan proses mahkamah, serta undang-undang yang mengawal konflik undang-undang dan duluan.

Mempelajari litigasi membantu pelajar membangunkan satu set kemahiran yang akan menjadi tidak ternilai apabila mereka memulakan kerjaya mereka. Dalam banyak kes, kemahiran ini membuka peluang pekerjaan baru, atau mereka boleh meningkatkan gaji yang berpotensi. Bagi mereka yang mempelajari litigasi, kemahiran ini termasuk menjalankan penyelidikan undang-undang, menyelesaikan pertikaian, berkomunikasi, dan berfikir kritis.

Yuran berkaitan dengan mendaftarkan diri dalam kursus litigasi berbeza-beza agak sedikit. Jumlah yang tepat akan berbeza bergantung kepada sekolah dan program anda, negara yang anda sedang belajar, panjang pengajian, dan jenis ijazah yang anda hasilkan, jika anda memperoleh ijazah.

Kerana bidang pengajian ini benar-benar hanya berlaku untuk undang-undang, kemungkinan pilihan karier hanya untuk menjadi seorang peguam atau kedudukan lain yang berkaitan dengan peguam. Adalah mungkin untuk menjadi pembelaan atau pendakwa peguam, setiausaha undang-undang, paralegal, atau peguam litigasi. Walaupun ia kurang biasa, mungkin juga dapat mengejar kerjaya sebagai seorang ahli politik atau hakim setelah mempelajari litigasi.

Program yang tepat dapat membantu anda memulakan perjalanan anda dalam pendidikan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

read_more

filters

  • Kursus
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Penyelesaian Pertikaian
  • Litigasi
fields_of_study
  • Pengajian Undg-undg (2)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format