Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 Kursus Program dalam Sistem Perundangan dalam United Kingdom 2024

3 Kursus Program dalam Sistem Perundangan dalam United Kingdom 2024

Gambaran keseluruhan

Mempelajari Sistem Perundangan
Sistem Perundangan ialah kajian undang-undang dan proses undang-undang. Ia termasuk pembelajaran tentang sejarah undang-undang, institusi dan orang yang terlibat dalam proses undang-undang, dan cara undang-undang digunakan dalam amalan.

Pekerjaan Sistem Undang-undang
Pelajar yang mengambil jurusan Sistem Undang-undang boleh meneruskan kerjaya dalam industri undang-undang, kerajaan dan swasta. Mereka juga boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran dalam undang-undang atau bidang lain yang berkaitan. Pelajar Minor dalam Sistem Perundangan juga mungkin mencari kerjaya dalam bidang undang-undang, tetapi mereka juga mungkin mencari kerja dalam bidang lain seperti perniagaan, sumber manusia dan pendidikan.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Sistem Undang-undang saya?
Sistem Perundangan adalah kursus yang diperlukan untuk pelajar sarjana muda yang mempelajari undang-undang. Ia juga ditawarkan sebagai major atau minor di beberapa universiti. Kursus ini merangkumi pelbagai topik, termasuk tort, kontrak, undang-undang jenayah, undang-undang keluarga, dan undang-undang harta.

UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

kursus undang-undang meneroka topik-topik yang sentiasa ada sebagai undang-undang komersial, teori perundangan dan harta intelek, untuk menamakan beberapa. Banyak pengkhususan ini melibatkan kerja kursus yang membincangkan masalah-masalah peraturan dan trend yang terlibat dalam industri khusus mereka.

Baca lagi

Penapis

  • Kursus
  • United Kingdom
  • Pengajian Undg-undg
  • Jurisprudens
  • Sistem Perundangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan