Keystone logo

83 LLB Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Undg-undg 2024

Penapis

Penapis

  • LLB
  • Pengajian Undg-undg
  • Kajian Undang-Undang Am
  • Undg-undg
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (83)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLB Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Undg-undg

Program LLB direka untuk meningkatkan pengetahuan pelajar mengenai bidang tertentu undang-undang, dan oleh itu meningkatkan prospek pekerjaannya. Program bervariasi dalam nilai dan boleh berkisar dalam tempoh.

Apakah LLB dalam Pengajian Hukum? LLB dalam bidang ini cenderung untuk menyediakan graduan untuk kerjaya dalam jenayah, undang-undang sivil, keluarga dan undang-undang perdagangan, serta untuk mengamalkan sama ada secara bebas atau dengan firma yang ditubuhkan. Kursus boleh memfokuskan kepada mengajar murid kaedah litigasi dan rundingan, serta cara untuk memeteraikan situasi undang-undang yang kompleks. Peserta juga boleh belajar bagaimana untuk membangunkan strategi undang-undang untuk perbadanan supaya syarikat-syarikat itu boleh mengelakkan konflik undang-undang dan mengurangkan liabiliti.

Individu yang lulus dari program ini cenderung memiliki kemahiran komunikasi yang tidak dapat ditandingi, keupayaan rundingan yang mantap dan kemahiran strategizing berminat. Setiap ciri ini boleh dipindah milik dan boleh menyampaikan kebaikan individu dalam kehidupan profesional atau peribadi mereka.

Kos LLB sangat berbeza dari sekolah ke sekolah. Sebagai tambahan kepada kos tuisyen, pelajar juga perlu memikirkan kos perbelanjaan hidup.

Graduan program ini cenderung memiliki pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam beberapa kerjaya dan industri. Peserta program ini boleh menjadi peguam percubaan dan mempertahankan penjenayah atau berjuang untuk hak-hak ibu bapa. Orang lain boleh memilih kehidupan yang lebih senyap dan merundingkan kontrak dan menyusun strategi penyelesaian undang-undang bagi syarikat. Murid boleh terus bekerja di sektor kerajaan atau swasta atau korporat.

Banyak institusi pembelajaran telah mula menawarkan LLB dalam Pengajian Undang-undang, dan di mana seorang pelajar berakhir akhirnya bergantung kepada lokasi dan bajetnya. Kursus dalam talian menawarkan fleksibiliti yang paling tidak di kampus. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pilihan anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.