Keystone logo

13 LLB Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Antarabangsa Undang-undang Antarabangsa 2024

Penapis

Penapis

  • LLB
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Antarabangsa
  • Undang-undang Antarabangsa
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLB Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Antarabangsa Undang-undang Antarabangsa

LLB adalah ijazah sarjana muda biasanya mengambil tiga hingga empat tahun untuk mendapatkan dan secara khusus merujuk kepada "Ijazah Sarjana Muda Undang-undang ", atau Legum Baccalaureus. Pada masa ini, ia ditawarkan dalam hampir semua negara-negara yang ditadbir oleh undang-undang biasa, kecuali Amerika Syarikat di mana ijazah LLB adalah bersamaan dengan undang-undang Juris Doctor ijazah di Amerika Syarikat

Apakah undang-undang antarabangsa?

Undang-undang antarabangsa berkenaan satu set luas duluan undang-undang yang diterima umum oleh negara-negara dan negeri sebagai mengikat dan sah. Undang-undang ini adalah bertujuan untuk berkhidmat sebagai asas asas untuk kestabilan yang berterusan hubungan di kalangan masyarakat antarabangsa. Perbezaan utama di antara sistem undang-undang intracountry / negeri dan sistem undang-undang antarabangsa adalah undang-undang antarabangsa yang digunakan untuk negara secara keseluruhannya dan bukannya kepada setiap warganegara individu.

Kebimbangan undang-undang antarabangsa jelas disiplin undang-undang yang berasingan yang melibatkan undang-undang awam antarabangsa (undang-undang perang, undang-undang laut dan undang-undang kemanusiaan antarabangsa, sebagai contoh); undang-undang antarabangsa swasta (juga dirujuk sebagai "konflik undang-undang "); dan undang-undang supranasional. Seorang peguam yang pakar dalam undang-undang antarabangsa boleh mewakili individu yang telah ditangkap di negara-negara asing, kerja untuk megacorporations untuk memastikan ia tidak melanggar perjanjian khusus negara antarabangsa atau undang-undang perdagangan dan bertindak sebagai mediator untuk agensi berkuasa tinggi seperti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Dunia Mahkamah atau NATO.

Apakah LLB dalam Undang-undang Antarabangsa terdiri daripada?

Selain mengambil kursus undang-undang mandatori, pelajar yang ingin memperoleh ijazah undang-undang antarabangsa dengan keperluan untuk mendaftar dalam kursus sains politik, kajian global dan mengambil satu atau lebih kelas bahasa asing (jika mereka mahu bekerja di negara tertentu) sebagai tambahan kepada kursus yang menyediakan arahan dalam undang-undang maritim. Undang-undang yang mengawal laut / lautan adalah sama sekali berbeza daripada undang-undang yang mentadbir negara dikelilingi daratan dan agensi kerajaan mengalami kekurangan peguam antarabangsa dengan pengetahuan yang mendalam tentang undang-undang maritim serantau.

Yang kerjaya LLB dalam undang-undang antarabangsa?

Mencapai titik di mana pelajar yang layak untuk mengambil peperiksaan bar yang melibatkan sekurang-kurangnya lima hingga tujuh tahun pengajian yang ketat, dari selesai program ijazah sarjana muda dan sarjana untuk mendapatkan sebuah LLM.Pelajar bekerja sebagai peguam antarabangsa boleh mengharapkan untuk mendapatkan lebih daripada $ 100,000 USD (Euro 72,000) setiap tahun, dengan pelbagai peluang pekerjaan yang ditawarkan.