Keystone logo

7 LLB Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Kebangsaan Undang-undang Eropah 2024

Penapis

Penapis

  • LLB
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Kebangsaan
  • Undang-undang Eropah
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

LLB Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Kebangsaan Undang-undang Eropah

Pelajar mendapat LLB dalam Undang-undang Eropah akan menjadi mahir dalam memahami sistem perundangan negara-negara Kesatuan Eropah dan negara-negara bukan EU (Iceland, Norway dan Switzerland, sebagai contoh). Meliputi program ijazah Undang-undang Eropah juga akan menekankan aspek undang-undang antarabangsa, undang-undang maritim dan sistem sosial / ekonomi negara-negara Eropah.

Apakah Undang-undang Eropah?

Undang-undang Eropah pada asasnya memberi tumpuan kepada set undang-undang yang mengawal negara-negara Kesatuan Eropah. Walaupun tidak ada perlembagaan rasmi masih belum dikanunkan oleh EU, perjanjian telah dilaksanakan yang menetapkan peraturan-peraturan EU bertujuan untuk berfungsi sebagai undang-undang yang termaktub. Perjanjian ini juga menggariskan garis panduan dipanggil Arahan dan Peraturan-peraturan apabila penciptaan undang-undang baru adalah perlu.

Apakah LLB dalam Undang-undang Eropah terdiri daripada?

Mahkamah Keadilan Eropah bertanggungjawab tafsiran rasmi undang-undang Kesatuan Eropah dan memutuskan sama ada tindakan yang diambil oleh EU adalah undang-undang dan sah. Pelajar mendapat LLB dalam Undang-undang Eropah akan perlu mengambil kursus-kursus yang berkaitan dengan kajian kes undang-undang yang melibatkan keputusan yang dibuat oleh Mahkamah Keadilan Eropah serta adjudications kes penting yang dibuat oleh negara-negara EU yang berbeza.

Apakah syarat-syarat untuk LLB dalam Undang-undang Eropah?

Selain kelas tradisional yang terdiri daripada kursus program LLB biasa, pelajar yang ingin mendapat LLB dalam undang-undang Eropah akan perlu mengambil kursus bahasa di "B2 " tahap (ditubuhkan oleh Majlis Eropah, Rangka Kerja Eropah Bersama Rujukan Bahasa).Ia juga disyorkan bahawa pelajar memperoleh kefahaman yang asas bahasa Poland pada tahap yang ditetapkan "A1 " oleh Majlis daripada keperluan bahasa Eropah 's.

Yang kerjaya LLB dalam Undang-undang Eropah?

Individu yang mempunyai LLB dalam Undang-undang Eropah yang berkelayakan untuk segera mendapat pekerjaan di negara ini mereka memperoleh ijazah mereka. Bekerja di daerah-daerah lain di Eropah umumnya memerlukan peguam pas peperiksaan bar-negara tertentu atau ujian lain yang membolehkan dia / dia untuk mengamalkan undang-undang undang-undang di negara itu. Sejak undang-undang EU adalah agak seragam, proses mendapatkan kebenaran untuk bekerja sebagai peguam di negara-negara Eropah yang berbeza tidak mengambil masa yang lama atau sukar.

Upah yang diperolehi oleh pemegang LLB dalam Undang-undang Eropah adalah lebih tinggi daripada gaji tradisional LLB kerana keperluan untuk peguam untuk membiasakan diri dengan undang-undang khas khusus ke negara-negara Eropah.