Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 7 Undang-undang Program dalam Undang-undang Kepentingan Awam 2023

7 Undang-undang Program dalam Undang-undang Kepentingan Awam 2023

overview

Apakah Undang-undang Kepentingan Awam?
Undang-undang kepentingan awam ialah bidang undang-undang yang bertujuan untuk membantu melindungi orang ramai dan menggalakkan keadilan sosial. Peguam kepentingan awam bekerja dalam pelbagai bidang, seperti undang-undang alam sekitar, undang-undang hak asasi manusia dan undang-undang hak sivil. Ijazah undang-undang kepentingan awam ialah pilihan yang bagus untuk pelajar yang ingin meneruskan kerjaya dalam bidang undang-undang yang akan membuat perubahan dalam komuniti mereka. Mempelajari undang-undang kepentingan awam boleh menyediakan anda untuk kerjaya dalam kerajaan, organisasi bukan untung atau firma guaman swasta.

Apakah kerjaya yang tersedia dalam Undang-undang Kepentingan Awam?
Terdapat banyak pekerjaan berbeza yang tersedia untuk pelajar undang-undang yang pakar dalam undang-undang kepentingan awam. Sesetengah bekerja di agensi kerajaan, seperti Jabatan Kehakiman atau EPA. Yang lain bekerja untuk organisasi bukan untung, seperti American Civil Liberties Union atau Amnesty International. Sesetengah bekerja di firma guaman swasta atau mungkin mewakili pelanggan yang tidak mampu untuk mengupah peguam. Tidak kira apa jenis pekerjaan yang anda inginkan, ijazah dalam undang-undang kepentingan awam memberi anda peluang untuk bekerja dalam bidang undang-undang dan ketenteraman yang bermakna.

Mengapakah mempelajari Undang-undang Kepentingan Awam penting?
Undang-undang kepentingan awam adalah penting kerana ia adalah sektor perundangan yang bertujuan untuk membantu mereka yang tidak dapat membantu diri mereka sendiri. Bidang undang-undang ini boleh membantu melindungi alam sekitar, mempertahankan hak asasi manusia, dan mempromosikan keadilan sosial. Profesional undang-undang berkepentingan awam pakar dalam bidang, individu dan kumpulan yang terdedah kepada eksploitasi atau penyalahgunaan.

Apakah ijazah Undang-undang Kepentingan Awam?
Jika anda ingin meneruskan kerjaya dalam undang-undang kepentingan awam, terdapat banyak pilihan ijazah berbeza yang tersedia untuk anda. Sesetengah sekolah menawarkan pengkhususan dalam undang-undang kepentingan awam, manakala yang lain membenarkan anda memilih apa-apa jenis ijazah undang-undang yang memberi tumpuan kepada perkhidmatan awam.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Undang-undang Kepentingan Awam saya?
Semasa ijazah undang-undang kepentingan awam anda, anda akan mempelajari pelbagai topik yang berbeza, termasuk undang-undang perlembagaan, undang-undang jenayah, dan penyelidikan undang-undang. Anda juga akan belajar cara menulis taklimat undang-undang yang berkesan dan mewakili pelanggan di mahkamah. Latihan jenis ini akan menyediakan anda untuk kerjaya dalam kerajaan atauamalan swasta.

read_more

filters

  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Hak Asasi Manusia
  • Undang-undang Kepentingan Awam
fields_of_study
  • Pengajian Undg-undg (7)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format