Keystone logo

20 Undang-undang Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Pentadbiran Undg-undg Perbankan 2024

Penapis

Penapis

  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Pentadbiran
  • Undg-undg Perbankan
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (20)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Undang-undang Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Pentadbiran Undg-undg Perbankan

Apakah undang-undang perbankan?

Undang-undang Perbankan memberi tumpuan kepada peraturan dan peraturan yang terlibat dalam perbankan. Sebagai contoh, pelajar undang-undang perbankan boleh belajar tentang keperluan untuk menubuhkan bank dan aktiviti yang dibenarkan untuk dijalankan oleh bank. Selain melihat bank sendiri, Undang-undang Perbankan juga meliputi sistem pembayaran seperti kad kredit dan wang elektronik dan memperkatakan bagaimana insolvensi mempengaruhi aktiviti bank dan insolvensi bank itu sendiri.

Apakah faedah mempelajari undang-undang perbankan di universiti?

Mempelajari Undang-undang Perbankan di universiti boleh berguna untuk mereka yang ingin bekerja dalam sektor kewangan. Undang-undang Perbankan memperkatakan semua jenis syarikat yang terlibat dalam sistem perbankan, yang bermaksud ia meliputi segala-galanya daripada syarikat multinasional besar kepada bank tempatan yang kecil. Ia amat berguna untuk pelajar yang bercadang untuk menjadi peguam kerana mereka perlu mengetahui tentang perkara undang-undang sekitar perniagaan, termasuk perbankan.

Apakah yang akan saya pelajari dalam ijazah universiti undang-undang perbankan?

Mempelajari ijazah Undang-undang Perbankan boleh memberi anda pengetahuan terperinci tentang undang-undang sekitar perbankan dan kewangan. Anda akan mempelajari cara undang-undang mempengaruhi setiap aspek perbankan daripada operasi perniagaan kepada keselamatan, daripada pelanggan kepada pasaran. Pelajar dalam program ijazah Undang-undang Perbankan akan belajar tentang aspek undang-undang termasuk perlindungan pengguna dan anti pengubahan wang haram, serta isu etika yang datang dengan bekerja dalam sektor kewangan.