Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 LLM Program dalam Common Law 2024

3 LLM Program dalam Common Law 2024

Gambaran keseluruhan

LLM atau Sarjana Undang-undang adalah ijazah lanjutan yang mengkhususkan diri dalam undang-undang untuk pelajar yang telah menyelesaikan program sarjana sebelum ini. Mereka yang ingin mengambil program ini harus berbuat demikian jika mereka berminat dalam kerjaya dalam undang-undang.

Apakah LLM dalam Undang-undang Bersama? LLM memberi tumpuan kepada memberi latihan kepada mahkamah pelajar secara mendalam bersama dengan pemahaman tentang sejarah sistem perundangan, amalan undang-undang dan sains dan teori di sebalik undang-undang negara tertentu. Kursus dalam undang-undang umum mungkin merangkumi bidang undang-undang yang lebih khusus seperti sivil dan alam sekitar. Bukan sahaja pelajar boleh mempelajari butiran undang-undang itu sendiri, tetapi mereka juga boleh menghadiri kursus yang mengukuhkan kemahiran analitik dan pemikiran kritikal dan menggalakkan demonstrasi dan penyertaan masa nyata.

Belajar seni perbahasan dalam kursus LLM boleh memberi anda peluang untuk memperkuat komunikasi, pembentangan dan kemahiran navigasi undang-undang anda. Kemahiran ini boleh memberi manfaat dalam mengejar kelayakan yang lebih tinggi dalam program pendidikan lain, menyelesaikan projek peribadi dan memperoleh peluang kerjaya.

Kos program LLM bergantung pada kedua-dua tempoh program yang anda ikuti dan sekolah yang menawarkan program ini. Anda juga perlu mengingati kediaman undang-undang anda dan lokasi sekolah itu sendiri, serta bilangan kursus yang anda perlukan.

Mengejar kerjaya dalam undang-undang umum boleh membantu menyediakan anda untuk peperiksaan bar di negara anda, terutamanya jika anda ingin menjadi seorang peguam yang berkelayakan berkelayakan. Walaupun anda memilih untuk tidak mengambil peperiksaan bar, kerjaya dalam undang-undang umum boleh membawa anda menjadi perunding atau paralegal di firma undang-undang dengan pensijilan yang tepat. Anda juga boleh memilih untuk bekerja untuk organisasi bukan untung atau membantu menguruskan pasukan undang-undang atau menawarkan peguam. Kerjaya undang-undang umum yang lain mungkin wujud di dalam akademik.

Program boleh diambil di universiti atau online yang menyertai. Ia semua bergantung pada pilihan peribadi anda. Teruskan dan cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Sivil
  • Common Law
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian