Keystone logo

14 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Dasar
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (14)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar

Bagi mereka yang mempunyai ijazah undang-undang siswazah yang ingin pakar dalam bidang yang tertentu, ia boleh membantu untuk mendapatkan kepakaran dengan mendapat Sarjana Undang-Undang, atau LLM. Biasanya selesai dalam tempoh setahun, jenis ijazah undang-undang pasca siswazah banyak boleh meningkatkan pengetahuan dan pengalaman anda dalam bidang tertentu pilihan anda.

Apakah yang dimaksudkan dengan LLM dalam Dasar? Apabila seseorang yang mempunyai ijazah undang-undang mahu memberi tumpuan lebih khusus kepada undang-undang dasar, LLM di dalam Polisi boleh diperolehi dalam beberapa kawasan yang berbeza. Untuk menamakan beberapa pilihan untuk pilih adalah undang-undang awam faedah dan dasar, undang-undang alam sekitar dan dasar, dan undang-undang persaingan antarabangsa dan dasar. Kerana dasar itu memainkan peranan yang besar dalam meletakkan undang-undang untuk menggunakan yang terbaik mungkin dan memastikan mereka membantu rakyat dan bukan menghalang mereka, ia boleh menjadi sangat bermanfaat untuk memainkan peranan dalam mencipta, mengubah atau memansuhkan dasar.

Pendapatan yang LLM dalam Dasar boleh membuat anda seorang peguam lebih wajar, kerana setiap perniagaan dan badan yang mengawal seluruh dunia akan memerlukan bantuan dengan dasar mereka pada satu ketika. Ia juga boleh meningkatkan potensi pendapatan anda dan boleh juga membantu untuk membuka jalan anda ke dalam bidang-bidang lain, seperti politik.

Setiap sekolah yang menawarkan LLM yang dalam Dasar akan mempunyai harga tuisyen yang berbeza berdasarkan kepada pelbagai faktor, seperti saiz sekolah dan bagaimana berprestij itu. Terdapat juga akan menjadi kos yang berbeza untuk sekolah berdasarkan negara mana mereka berada.

Terdapat pelbagai pilihan kerjaya bagi seseorang dengan LLM dalam Polisi. Anda boleh mengamalkan undang-undang, menjadi pelobi, bekerjasama dengan kerajaan dan bukan keuntungan organisasi, atau bekerja di pemikir untuk kajian dan menganalisis isu-isu semasa di dalam polisi. Ada cara hampir tidak terkira banyaknya untuk mengamalkan undang-undang dasar, kerana setiap industri mempunyai pekerjaan yang berkaitan dengan dasar.

Terdapat banyak sekolah yang indah di seluruh dunia yang menawarkan LLM dalam Polisi.Anda juga mungkin boleh mengambil beberapa kelas dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.