Keystone logo

1 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar dalam Sacramento, Amerika Syarikat untuk 2024

Penapis

Penapis

 • LLM
 • Amerika Syarikat
 • Pengajian Undg-undg
 • Dasar
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular study format

  LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar

  Sacramento terletak di California, Amerika Syarikat. Sacramento adalah tempat tinggal yang luas pelbagai institut pengajian tinggi termasuk institusi awam, swasta dan masyarakat. Teater, kelab, aktiviti sukan dan taman umumnya menarik perhatian pelajar-pelajar menetap.

  Apakah faedah mempelajari dasar di universiti?

  Program dasar di universiti bertujuan untuk mengajar pelajar konsep undang-undang dan cara undang-undang digunakan dalam pelbagai bentuk. Ijazah dasar boleh berguna untuk mereka yang ingin bekerja di sektor awam atau meneruskan kerjaya dalam politik. Sesetengah orang mungkin memilih untuk mengkaji dasar kerana mereka berminat untuk terlibat dalam kerajaan. Kursus dasar menawarkan pandangan tentang cara undang-undang dibuat, kesannya terhadap masyarakat, dan cara ia mempengaruhi kehidupan individu. Banyak ijazah dasar juga mungkin termasuk kursus tentang cara menulis dasar. Ini boleh berguna untuk orang yang ingin bekerja dalam kerajaan atau membuat undang-undang sendiri.

  Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah dalam dasar?

  Polisi sering dilihat sebagai pilihan ijazah yang luar biasa dalam kalangan mahasiswa; namun, ia semakin popular. Ijazah dasar boleh dilihat sebagai bermanfaat kepada orang yang berminat untuk meneruskan kerjaya yang memerlukan pemikiran kritis, kreativiti, dan kemahiran komunikasi yang cemerlang. Orang yang mempunyai ijazah dasar boleh mengharapkan untuk mempunyai peluang pekerjaan yang mencukupi selepas tamat pengajian kerana mereka akan memiliki kemahiran ini. Dasar ialah pilihan ijazah yang ideal jika seseorang ingin terlibat dengan politik, undang-undang atau kerajaan pada masa hadapan.

  Amerika Syarikat kekal sebagai destinasi paling popular di dunia untuk pelajar antarabangsa. Universiti di AS mendominasi kedudukan dunia dan negara ini juga menawarkan pelbagai lokasi pengajian yang menarik. Sistem universiti negeri disubsidi sebahagiannya oleh kerajaan negeri, dan mungkin mempunyai banyak kampus yang tersebar di seluruh negeri, dengan ratusan ribu pelajar.

  An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.