Keystone logo

6 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar dalam London, United Kingdom untuk 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • United Kingdom
  • Pengajian Undg-undg
  • Dasar
  • London
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar

London adalah ibu kota UK, wilayah yang paling ramai penduduk dan di mana kehidupan keluarga diraja. Ia mempunyai kepekatan terbesar pendidikan tinggi di Eropah dengan 412,000 pelajar di 43 universiti.

Apakah faedah mempelajari dasar di universiti?

Program dasar di universiti bertujuan untuk mengajar pelajar konsep undang-undang dan cara undang-undang digunakan dalam pelbagai bentuk. Ijazah dasar boleh berguna untuk mereka yang ingin bekerja di sektor awam atau meneruskan kerjaya dalam politik. Sesetengah orang mungkin memilih untuk mengkaji dasar kerana mereka berminat untuk terlibat dalam kerajaan. Kursus dasar menawarkan pandangan tentang cara undang-undang dibuat, kesannya terhadap masyarakat, dan cara ia mempengaruhi kehidupan individu. Banyak ijazah dasar juga mungkin termasuk kursus tentang cara menulis dasar. Ini boleh berguna untuk orang yang ingin bekerja dalam kerajaan atau membuat undang-undang sendiri.

Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah dalam dasar?

Polisi sering dilihat sebagai pilihan ijazah yang luar biasa dalam kalangan mahasiswa; namun, ia semakin popular. Ijazah dasar boleh dilihat sebagai bermanfaat kepada orang yang berminat untuk meneruskan kerjaya yang memerlukan pemikiran kritis, kreativiti, dan kemahiran komunikasi yang cemerlang. Orang yang mempunyai ijazah dasar boleh mengharapkan untuk mempunyai peluang pekerjaan yang mencukupi selepas tamat pengajian kerana mereka akan memiliki kemahiran ini. Dasar ialah pilihan ijazah yang ideal jika seseorang ingin terlibat dengan politik, undang-undang atau kerajaan pada masa hadapan.

UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.