Keystone logo

2 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar dalam Dundee, United Kingdom untuk 2024

Penapis

Penapis

 • LLM
 • United Kingdom
 • Pengajian Undg-undg
 • Dasar
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular study format

  LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar

  Dundee, salah satu daripada bandar-bandar besar di Scotland, mempunyai jumlah pelajar kira-kira 17 ribu. Terdapat tiga buah universiti dan kolej, dan mereka dikenali untuk penyelidikan dalam bidang bioperubatan, onkologi dan permainan komputer.

  Apakah faedah mempelajari dasar di universiti?

  Program dasar di universiti bertujuan untuk mengajar pelajar konsep undang-undang dan cara undang-undang digunakan dalam pelbagai bentuk. Ijazah dasar boleh berguna untuk mereka yang ingin bekerja di sektor awam atau meneruskan kerjaya dalam politik. Sesetengah orang mungkin memilih untuk mengkaji dasar kerana mereka berminat untuk terlibat dalam kerajaan. Kursus dasar menawarkan pandangan tentang cara undang-undang dibuat, kesannya terhadap masyarakat, dan cara ia mempengaruhi kehidupan individu. Banyak ijazah dasar juga mungkin termasuk kursus tentang cara menulis dasar. Ini boleh berguna untuk orang yang ingin bekerja dalam kerajaan atau membuat undang-undang sendiri.

  Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah dalam dasar?

  Polisi sering dilihat sebagai pilihan ijazah yang luar biasa dalam kalangan mahasiswa; namun, ia semakin popular. Ijazah dasar boleh dilihat sebagai bermanfaat kepada orang yang berminat untuk meneruskan kerjaya yang memerlukan pemikiran kritis, kreativiti, dan kemahiran komunikasi yang cemerlang. Orang yang mempunyai ijazah dasar boleh mengharapkan untuk mempunyai peluang pekerjaan yang mencukupi selepas tamat pengajian kerana mereka akan memiliki kemahiran ini. Dasar ialah pilihan ijazah yang ideal jika seseorang ingin terlibat dengan politik, undang-undang atau kerajaan pada masa hadapan.

  UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

  An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.