Keystone logo

2 LLM Program dalam Hong Kong untuk 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Hong Kong
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Pengajian Ekonomi (0)Penjagaan Kesihatan (0)Pengajian Perniagaan (0)
  • Pengajian Undg-undg (2)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

LLM Program dalam Hong Kong

Satu LLM, atau Sarjana Undang-undang, adalah ijazah lanjutan bagi mereka yang sudah memegang ijazah sarjana muda dalam undang-undang. Walaupun LLM satu tidak diperlukan untuk mengamalkan undang-undang di Hong Kong, ramai profesional undang-undang yang memilih untuk menjalankan kajian lanjut ini untuk menumpukan perhatian kepada kawasan tertentu yang menarik minat mereka dan untuk membina rangkaian profesional mereka. Terdapat beberapa bidang pengkhususan yang terdapat di dalam kategori akademik LLM, dan sebahagian daripada mereka boleh didapati di universiti-universiti dan institusi akademik di Hong Kong.

Ijazah LLB sering pra-syarat bagi pemohon untuk program LLM di Hong Kong, walaupun beberapa program terpilih boleh mempertimbangkan graduan sarjana muda dari yang lain berkaitan program. Di beberapa buah negara di seluruh dunia, seperti Switzerland atau Denmark, LLM adalah dikehendaki untuk mengamalkan undang-undang, jadi pelajar undang-undang di Hong Kong boleh mencari LLM satu adalah pelaburan yang baik jika mereka merancang untuk bekerja di luar negara.Program LLM di universiti-universiti di Hong Kong terkini untuk dua tahun dan adalah sebahagian masa yang ada atau sepenuh masa. Pelajar LLM Online di Hong Kong boleh belajar sambil mengekalkan jadual kerja sepenuh masa pada masa yang sama, pengurus atau selainnya jadual sibuk mereka.

Jika anda berfikir ijazah LLM dari sebuah universiti di Hong Kong boleh membantu anda mencapai matlamat akademik dan profesional anda, tatal ke bawah dan Klik sini, hari ini!