Keystone logo

200 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Kajian Undang-Undang Am
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (200)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am

Adakah anda terpesona dengan selok-belok sistem perundangan dan ingin tahu bagaimana ia membentuk masyarakat kita? Pengajian Undang-undang Am menyelidiki pelbagai aspek undang-undang, daripada akar sejarahnya kepada asas teori dan aplikasi praktikalnya.

Walaupun kursus dan kurikulum tertentu mungkin berbeza-beza bergantung pada program yang anda pilih, terdapat kawasan tertentu yang boleh anda jangkakan untuk diterokai. Sebagai permulaan, anda akan mendalami asas dan prinsip falsafah yang membentuk tulang belakang sistem perundangan. Ini akan memberikan anda asas yang kukuh dalam teori undang-undang, membantu anda memahami "mengapa" di sebalik undang-undang yang kami sediakan.

Anda juga akan mendapat peluang untuk menyelami sejarah undang-undang yang menarik. Ini akan memberi anda cerapan berharga tentang cara sistem perundangan telah berkembang dari semasa ke semasa, menyesuaikan diri dengan perubahan masyarakat dan cabaran baharu.

Dengan ijazah dalam Pengajian Undang-undang Am, kemungkinannya adalah luas, membuka pintu kepada kerjaya yang memberi ganjaran dalam sektor seperti kerajaan, organisasi bukan untung dan amalan swasta.

An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.