Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai LLM Program dalam Undg-undg Buruh dalam Johannesburg, Afrika Selatan 2023/2024

1 LLM Program dalam Undg-undg Buruh dalam Johannesburg, Afrika Selatan 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Bandar Johannesburg adalah sumber terbesar emas dan berlian di Afrika Selatan. Ia adalah asas mahkamah Perlembagaan Afrika Selatan dan merupakan bandar terbesar dan terkaya di Wilayah Selangor. Ia adalah rumah kepada Universiti Johannesburg.

Apakah Undang-undang Buruh?
Undang-undang Buruh ialah satu set undang-undang dan peraturan yang mengawal keadaan kerja dan hak pekerja di negara atau wilayah tertentu. Pada terasnya, undang-undang buruh bertujuan untuk memastikan semua pekerja menerima gaji yang adil, keadaan kerja yang selamat, dan layanan yang sama tanpa mengira umur, jantina, bangsa, agama, atau sebarang ciri lain yang dilindungi.

Apakah pekerjaan yang tersedia dalam Undang-undang Buruh?
Terdapat pelbagai jenis pekerjaan yang berada di bawah payung undang-undang buruh. Beberapa contoh biasa termasuk peguam pekerjaan, pakar perhubungan buruh, pegawai pematuhan dan pengawal selia kerajaan.

Apakah ijazah dan kelayakan Undang-undang Buruh?
Untuk meneruskan kerjaya dalam undang-undang buruh, anda biasanya perlu mendapatkan ijazah sarjana muda atau lanjutan dalam undang-undang, dasar awam atau bidang lain yang berkaitan. Undang-undang buruh kemudiannya boleh dipelajari sebagai pengkhususan semasa ijazah undang-undang siswazah. Anda juga boleh menganggap undang-undang buruh sebagai kelayakan atau ijazah profesional.

Apakah yang akan saya pelajari semasa program ijazah Undang-undang Buruh saya?
Semasa program ijazah Undang-undang Buruh anda, anda biasanya akan mempelajari topik seperti perhubungan buruh, teori dan amalan, undang-undang pekerjaan, hak pekerja, peraturan keselamatan tempat kerja dan piawaian pematuhan kerajaan. Pelajar undang-undang buruh akan belajar memahami undang-undang yang mengelilingi buruh dan pekerjaan, cara undang-undang buruh dilaksanakan dalam persekitaran kerja, dan cara mentafsir undang-undang buruh dalam kes.

Sebuah negara yang terletak ke hujung selatan Afrika, Afrika Selatan, mempunyai budaya yang kaya yang anda tidak akan mendapatkan cukup sambil melawat atau belajar di sini. Bahasa-bahasa di sini termasuk Afrikaner dan Inggeris dan Belanda. Kehidupan kampus luas Universiti Afrika Selatan, Johannesburg Universiti atau mana-mana universiti lain akan menjadi fikiran bertiup. Anda akan suka berinteraksi dengan Bantus sini dan iklim tropika di rantau ini.

An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.

Baca lagi

Penapis

  • LLM
  • Afrika Selatan
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Buruh
  • Undg-undg Buruh
  • Johannesburg
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan