Keystone logo

Penapis

 • LLM
 • United Kingdom
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Perniagaan
 • Undang-undang Pekerjaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

2 LLM Program dalam Undang-undang Pekerjaan dalam Leicester, United Kingdom untuk 2024

  Popular study format

  Popular education type

  LLM Program dalam Undang-undang Pekerjaan

  Leicestershire terletak di Midlands Bahasa Inggeris dan mempunyai tiga universiti - Universiti Leicester, Loughborough University dan Universiti De Montfort. Terdapat juga beberapa pendidikan dan sukan persatuan, bersama-sama dengan banyak orkestra dan koir.

  Apakah undang-undang pekerjaan?

  Undang-undang pekerjaan ialah undang-undang yang mengawal hubungan berkaitan pekerjaan antara individu dan majikan mereka. Ini termasuk pekerja, pekerja, pemohon pekerjaan, kesatuan sekerja dan persatuan profesional. Undang-undang pekerjaan telah berkembang untuk merangkumi pelbagai isu, termasuk liabiliti majikan untuk tindakan pekerjanya di tempat kerja; peraturan asas tentang masa bekerja, kadar gaji dan kontrak; dan hak pekerja untuk cuti bersalin atau paterniti, faedah, dan skim pencen. Undang-undang pekerjaan juga menyediakan rangka kerja dan peraturan untuk penamatan hubungan pekerjaan.

  Apakah kerjaya undang-undang yang tersedia untuk pelajar undang-undang yang mempelajari undang-undang pekerjaan?

  Terdapat beberapa pilihan kerjaya undang-undang untuk graduan undang-undang yang telah mempelajari undang-undang pekerjaan. Pilihan kerjaya yang mungkin untuk graduan undang-undang atau pelajar undang-undang yang mempunyai minat dalam undang-undang pekerjaan termasuk bekerja sebagai peguam di firma guaman swasta atau firma guaman yang khusus untuk bidang undang-undang pekerjaan. Graduan juga mungkin mempertimbangkan untuk bekerja untuk suruhanjaya undang-undang, badan pembaharuan undang-undang dan universiti undang-undang sebagai ahli akademik. Graduan undang-undang yang berminat dalam undang-undang pekerjaan juga boleh bekerja sebagai penasihat undang-undang untuk kesatuan sekerja atau majikan. Ia juga boleh bermakna menjadi penulis undang-undang untuk tujuan akademik atau syarikat penerbitan undang-undang. Terdapat banyak kerjaya undang-undang yang tersedia untuk graduan undang-undang atau pelajar undang-undang yang mempelajari disiplin ini.

  UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

  An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.