Keystone logo

16 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Jenayah 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Jenayah
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Jenayah

Program siswazah yang menawarkan ijazah Sarjana Undang-undang, atau LLM, biasanya mengambil masa antara satu hingga dua tahun pengajian. Keperluan darjah berbeza antara institusi tetapi mungkin memerlukan penyelidikan atau kerja tesis yang substansial.

Apakah LLM dalam Pengajian Undang-undang Jenayah? Termasuk kedua undang-undang jenayah dan keadilan jenayah, sarjana dalam kajian hukum jenayah biasanya tertarik pada interaksi antara individu dan sistem hukuman. Walaupun undang-undang jenayah dan keadilan jenayah berkait rapat, setiap darjah cenderung menumpukan kepada etika, amalan dan proses yang jelas berbeza dalam sistem keadilan. Walaupun pelajar dalam undang-undang jenayah biasanya mempelajari teks undang-undang dan proses undang-undang jenayah, sarjana keadilan jenayah sering lebih peduli dengan aspek sosial dan politik yang berkembang dari undang-undang jenayah. Di samping itu, walaupun kebanyakan program memberi tumpuan kepada sistem undang-undang lokasi universiti, peluang untuk mengkaji undang-undang jenayah antarabangsa atau keadilan jenayah juga tersedia.

Penulisan analitis, penyelidikan undang-undang dan pengurusan masa adalah beberapa kemahiran yang paling menonjol yang terdapat dalam graduan kajian undang-undang jenayah. Di samping menyediakan laluan kepada kerjaya undang-undang, kemahiran ini dapat membantu meningkatkan komunikasi dan aktiviti harian pelajar.

Harga gelar anda boleh dipengaruhi oleh pelbagai faktor kompleks, seperti tempoh gelar dan program individu. Pejabat kewangan atau bendahari sekolah calon anda biasanya boleh memberikan anggaran anggaran yang paling tepat untuk kehadiran.

Kedudukan undang-undang boleh menjadi sangat kompetitif, tetapi graduan yang memegang kedua-dua sarjana undang-undang dan kepercayaan undang-undang profesional dalam kajian undang-undang jenayah mungkin dapat memperoleh kelebihan kritis pada pertandingan tersebut. Pengantara, ejen penguatkuasa undang-undang, pentadbir mahkamah, penulis undang-undang dan paralegal adalah semua peluang yang mungkin untuk calon dengan LLM yang memberi tumpuan kepada keadilan jenayah. Selain itu, mereka yang mempunyai LLM yang pakar dalam undang-undang jenayah biasanya mengejar kerjaya secara langsung dalam undang-undang dengan memperoleh Juris Doctor atau kelayakan yang setara dan berkhidmat sebagai peguam pertahanan, pendakwa jenayah dan hakim.

Program-program yang menawarkan LLM dalam Pengajian Undang-Undang Jenayah tersedia secara meluas di seluruh dunia dan menawarkan jadual paruh waktu dan sepenuh masa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.