Keystone logo

22 LLM Program dalam Pengajian Undang-undang Sivil 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Sivil
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (22)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLM Program dalam Pengajian Undang-undang Sivil

Kurang dikenali dari ijazah sarjana lain, Sarjana Undang-undang, atau LLM, adalah sijil lanjutan dalam kajian undang-undang. Program LLM biasanya tersedia untuk pelajar dengan ijazah undang-undang yang berdiri dan sering menerima calon antarabangsa.

Apakah LLM dalam Kajian Undang-undang Sivil? Biasanya dibahagikan antara undang-undang awam dan swasta, kajian undang-undang sivil termasuk mana-mana bidang undang-undang yang berkaitan dengan interaksi antara warga negara yang sama. Walaupun sesetengah program mungkin membenarkan pelajar mengejar pilihan dalam undang-undang awam dan swasta atau pendaftaran ganda yang lengkap, kebanyakan pelan ijazah ditujukan kepada pelajar latihan dalam satu laluan ke arah yang lain. Walau bagaimanapun, laluan tersebut boleh memberi beberapa peluang untuk pengkhususan. Dalam program berorientasikan undang-undang awam, kepakaran yang boleh didapati termasuk undang-undang jenayah, undang-undang hak asasi manusia atau undang-undang pentadbiran. Sebaliknya, bidang pengkhususan undang-undang persendirian boleh termasuk undang-undang kontrak, keluarga atau harta benda.

Undang-undang sivil, walaupun sangat merangkumi, terutama berkaitan dengan litigasi di antara individu, sehingga berikut kebanyakan lulusan menunjukkan komunikasi yang unggul, organisasi dan kemahiran mediasi. Walaupun kemahiran ini dapat memainkan peranan dalam promosi kerjaya, mereka juga sangat bermanfaat untuk kehidupan peribadi dan hubungan pelajar.

LLM dalam Kajian Undang-undang Sivil boleh didapati dari universiti di seluruh dunia dan setiap program akan membina yurannya secara berbeza. Faktor tipikal yang boleh memberi kesan kepada kos kolej boleh termasuk negara universiti, status pendaftaran pelajar dan sama ada kelas diambil di kampus atau dalam talian.

Peluang kejuruan sebahagian besarnya bergantung kepada bidang pengkhususan pelajar dan kelayakan terdahulu, seperti ijazah undang-undang profesional yang lain. Kedua-dua bidang pengkhususan boleh membuka pintu untuk pekerjaan sebagai paralegals, pembantu undang-undang dan kerani mahkamah. Pelajar yang mengejar undang-undang awam boleh terus berkhidmat sebagai pembela awam, strategi komunikasi dan peguam jenayah, manakala mereka yang menumpukan pada undang-undang persendirian boleh melihat pintu terbuka untuk pekerjaan seperti perancang harta tanah, pengurus amanah, pengurus kontrak dan peguam korporat.

Kebanyakan program LLM boleh disiapkan secara sambilan dan dalam talian, membolehkan anda meneruskan LLM anda dalam Pengajian Undang-undang Sivil tanpa meletakkan hidup anda terus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.