Keystone logo

2 Sambilan LLM Program dalam Pengajian Undang-undang Sivil dalam Amerika Syarikat untuk 2024

Penapis

Penapis

 • LLM
 • Amerika Syarikat
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Sivil
 • Sambilan
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular education type

  Sambilan LLM Program dalam Pengajian Undang-undang Sivil

  Apakah Undang-undang Sivil?

  Undang-undang sivil adalah cabang undang-undang yang memfokuskan kepada peraturan dan peraturan mengenai hubungan peribadi antara individu. Bidang undang-undang ini meliputi kontrak, harta, undang-undang keluarga, dan undang-undang tort. Ijazah dalam undang-undang sivil boleh diperoleh daripada pelbagai jenis sekolah, termasuk universiti tradisional dan dalam talian. Graduan program undang-undang sivil dilengkapi dengan kemahiran yang diperlukan untuk menganalisis dan menyelesaikan pertikaian undang-undang. Kerja tersedia dalam pelbagai tetapan, termasuk firma guaman, syarikat dan agensi kerajaan.

  Mengapakah mempelajari Undang-undang Sivil penting?

  Mempelajari undang-undang sivil menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengemudi sistem perundangan. Ia juga memberi pemahaman tentang prinsip yang mengawal perhubungan peribadi antara individu.

  Amerika Syarikat kekal sebagai destinasi paling popular di dunia untuk pelajar antarabangsa. Universiti di AS mendominasi kedudukan dunia dan negara ini juga menawarkan pelbagai lokasi pengajian yang menarik. Sistem universiti negeri disubsidi sebahagiannya oleh kerajaan negeri, dan mungkin mempunyai banyak kampus yang tersebar di seluruh negeri, dengan ratusan ribu pelajar.

  An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.

  Pembelajaran sambilan membolehkan seseorang memperoleh ijazah atau kelayakan walaupun tidak dapat hadir ke sekolah secara sepenuh masa. Seseorang boleh belajar mengikut kadar sendiri, secara beransur-ansur mengumpul kredit yang dikira dalam kelayakan akhir.