Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 31 LLM Program dalam Tadbir Urus Undang-undang 2024

31 LLM Program dalam Tadbir Urus Undang-undang 2024

Gambaran keseluruhan

LLM biasanya terbuka kepada pelajar yang memegang sama ada pensijilan sarjana atau profesional dalam undang-undang. Walau bagaimanapun, sesetengah program mungkin tersedia untuk pelajar yang mempunyai pensijilan yang serupa di kawasan yang berbeza tetapi berkaitan.

Apakah LLM dalam Tadbir Urus Undang-undang? Selalunya ditetapkan terhadap latar belakang peraturan tempatan institusi, mereka yang menerapkan pensijilan dalam tadbir urus undang-undang cenderung mempelajari proses dan pelaksanaan undang-undang dalam suasana korporat atau kesatuan. Biasanya, tetapi tidak semestinya, kajian tadbir urus dipadankan dengan strategi pengurusan risiko dan latihan pematuhan dengan fokus khusus yang diletakkan pada kejayaan pelaksanaan tadbir urus dalam entiti perniagaan. Pelajar sering mengkaji keadaan undang-undang korporat semasa di dalam dan di luar negara dan berusaha untuk membangunkan penyelesaian baru untuk isu kontemporari.

Para sarjana dalam bidang ini boleh mendapatkan banyak kemahiran berguna yang dapat meningkatkan karier dan pertumbuhan diri mereka. Graduan sering menunjukkan bakat luar biasa dengan penyelesaian masalah, pentadbiran perniagaan dan pemikiran interdisipliner, serta kemahiran komunikasi yang unggul.

Kadar tuisyen akan berbeza antara program dan negara yang berbeza. Memandangkan program pemberian LLM sering menerima pelajar antarabangsa, negara kewarganegaraan pelajar juga boleh memberi kesan kepada jumlah kos kehadiran.

Pengurusan risiko dan pematuhan adalah bidang peluang untuk graduan. Walaupun Sarjana Undang-undang tidak mencukupi untuk mengamalkan undang-undang di kebanyakan bidang, pelajar mungkin layak mendapat jawatan sebagai peguam korporat, pengurus risiko, penasihat risiko, pegawai pematuhan, pengarah penyeliaan dan penganalisis risiko dengan ijazah atau peperiksaan tambahan. Kedudukan peringkat tinggi lain yang mungkin tersedia tanpa kelayakan tambahan termasuk pekerjaan sebagai setiausaha korporat, pembantu undang-undang dan paralegal. Akhirnya, siswazah juga boleh menggunakan kepakaran urus tadbir mereka untuk bertindak sebagai pengurus firma undang-undang atau pengarah jabatan undang-undang multinasional.

Melengkapkan LLM anda dalam Tadbir Urus Undang-undang boleh dilakukan dari beberapa lokasi di seluruh dunia dan membantu memulakan kerjaya antarabangsa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Pentadbiran
  • Tadbir Urus Undang-undang
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (31)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian