Keystone logo

29 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Antarabangsa Undang-undang Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Antarabangsa
  • Undang-undang Alam Sekitar
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (29)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Antarabangsa Undang-undang Alam Sekitar

Menggunakan tindakan undang-undang untuk membuat perubahan sebenar di dunia, kajian Undang-undang Alam Sekitar berkaitan dengan peraturan-peraturan domestik dan antarabangsa disediakan bagi menghadkan kesan negatif terhadap manusia dunia semula jadi. Program ijazah undang-undang LLM biasanya program master satu tahun, yang menawarkan lebih mendalam pengetahuan kepada peguam atau profesional undang-undang dalam subjek.

Yang kerjaya dengan LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar?

Satu LLM dalam program ijazah Undang-undang Alam Sekitar menyediakan peguam dan profesional undang-undang untuk menggalakkan hasil undang-undang alam sekitar yang mampan dalam kes-kes yang berkaitan dengan kawalan pencemaran dan pemulihan, penggunaan tanah dan infrastruktur, pemuliharaan sumber dan pengurusan, dan banyak lagi.

Berapa banyak kos untuk mengambil LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar?

Bergantung kepada universiti, kawasan dan pelajar, kos bagi mengambil LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar akan berbeza-beza.Beberapa universiti menawarkan biasiswa, atau akan menyediakan pelajar dengan bimbingan dalam mencari bantuan kewangan, manakala yang lain tidak menyediakan perkhidmatan tersebut.

Apakah LLM dalam keperluan Undang-undang Alam Sekitar?

Universiti paling memerlukan pemohon yang berjaya untuk LLM mereka dalam program Undang-undang Alam Sekitar mempunyai ijazah sarjana muda undang-undang atau bidang yang setaraf dekat. Sepanjang pengajian, pelajar LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar boleh dikehendaki melengkapkan satu projek penyelidikan dan membentangkan disertasi. Keperluan akademik yang ditetapkan oleh fakulti yang menawarkan program LLM.

Apa yang LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar terdiri daripada?

Peguam alam sekitar menggalakkan keadilan alam sekitar dengan mentafsirkan, menyokong dan berhujah untuk perjanjian dan peraturan-peraturan yang telah ditetapkan oleh badan-badan untuk menghadkan manusia antarabangsa 'kesan negatif ke atas alam semula jadi, iklim, tanah, lautan dan lain-lainGraduan daripada LLM dalam program ijazah Undang-undang Alam Sekitar mendapati bahawa set kemahiran khusus mereka adalah permintaan yang tinggi di dalam dan luar mahkamah, syarikat, pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan dan banyak lagi.

Mengapa mengambil LLM dalam talian dalam Undang-undang Alam Sekitar?

Banyak universiti menawarkan LLM talian dalam program Undang-undang Alam Sekitar, menghapuskan keperluan untuk perjalanan ke kampus atau korban sembelihan kerja dalam satu pekerjaan semasa. Tatal ke bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar di seluruh dunia, hari ini!