Keystone logo

13 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Sivil Undang-undang Awam 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Sivil
  • Undang-undang Awam
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Sivil Undang-undang Awam

Selepas menamatkan pengajian dari sekolah undang-undang, ramai pelajar melanjutkan pelajaran ke LLM. Ijazah ini membantu pelajar pakar dalam bidang undang-undang tertentu supaya mereka dapat meningkatkan pengetahuan mereka dan bekerja dalam bidang khusus bidang undang-undang.

Apakah LLM dalam Undang-undang Awam? Jenis sarjana undang-undang lanjutan ini meliputi pelbagai topik, termasuk undang-undang jenayah, undang-undang pentadbiran, undang-undang perlembagaan, dan undang-undang cukai. Mereka yang bekerja untuk ijazah ini juga boleh mengkaji situasi undang-undang yang berurusan dengan individu dan syarikat sekiranya isu ini secara keseluruhan memberi kesan kepada kerajaan. Pada akhirnya, pelajar mengambil kursus mengenai subjek undang-undang yang berbeza yang memberi tumpuan kepada bagaimana keadaan undang-undang mempengaruhi organisasi yang lebih besar, seperti kerajaan.

Setelah mendapatkan ijazah LLM dalam undang-undang awam, pelajar harus berpengetahuan tentang bidang undang-undang tertentu, yang boleh memenuhi syarat mereka untuk mendapatkan lebih banyak sebagai peguam. Pelajar juga boleh membangunkan kemahiran penyelidikan dan kefahaman yang lebih baik, yang boleh membantu mereka menjadi profesional undang-undang yang lebih berkesan.

Terdapat banyak faktor yang memberi kesan kepada berapa banyak kos untuk mendapatkan ijazah lanjutan ini. Ini termasuk apa sekolah yang dihadiri, jumlah institusi yang dikenakan untuk tuisyen, dan berapa lama pelajar mengambil kursus ini sepenuhnya.

Setelah mendapatkan LLM dalam Undang-undang Awam, graduan mempunyai peluang untuk bekerja dalam banyak jawatan dalam bidang undang-undang. Sebagai contoh, pelajar mungkin dapat bekerja sebagai pertahanan awam untuk agensi negara atau persekutuan. Mereka juga boleh menjamin kedudukan sebagai rakan sekerja di firma swasta atau menjadi penasihat dalaman untuk organisasi yang lebih besar yang melayani orang ramai. Di samping itu, mereka yang mempunyai ijazah ini boleh mengejar pekerjaan sebagai pegawai pematuhan dan bukan seorang peguam.

Banyak program LLM boleh didapati di lokasi sendiri dan dalam talian di seluruh dunia. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.