Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 31 LLM Program dalam Undang-undang Harta Intelek 2023/2024

31 LLM Program dalam Undang-undang Harta Intelek 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Undang-undang Harta Intelek berkaitan dengan hak untuk penemuan, reka cipta, reka bentuk, karya sastera, muzik dan seni, perkataan, frasa dan simbol. Satu LLM dalam undang-undang Harta Intelek menyediakan pengkhususan akademik master's peringkat untuk menambah pendidikan undang-undang yang sedia ada. Beberapa profesional dengan latar belakang ijazah selain daripada Sarjana Muda Undang-undang atau Juris Doctor darjah juga memilih untuk mengambil LLM dalam program Undang-undang Harta Intelek.

Apakah faedah daripada LLM dalam Undang-undang Harta Intelek?

Manakala LLM dalam Undang-undang Harta Intelek sahaja tidak layak pembawa untuk mengamalkan undang-undang, apabila digabungkan dengan ijazah undang-undang yang layak, ia adalah tambahan yang berharga. LLM dalam Undang-undang Harta Intelek ijazah-pemegang yang mahir dilatih untuk menasihati dan membawa ke pengadilan atas perkara-perkara domain awam, hak moral, rahsia perdagangan, paten, hak cipta dan topik-topik penting yang lain.

Apakah LLM dalam keperluan Undang-undang Harta Intelek?

Undang-undang fakulti di universiti-universiti di seluruh dunia berbeza-beza sedikit pada pra-syarat mereka untuk masuk ke dalam LLM dalam program Undang-undang Harta Intelek. Beberapa program menerima hanya pemohon yang mempunyai latar belakang undang-undang sekolah manakala yang lain akan menerima bakal pelajar dengan ijazah sarjana muda yang lain. Satu LLM dalam Undang-undang Harta Intelek biasanya mengambil masa lebih kurang satu tahun untuk menyiapkan apabila dikaji sepenuh masa.

Berapa banyak kos untuk mengambil LLM dalam Undang-undang Harta Intelek?

Kos tuisyen dan peluang pembiayaan untuk LLM dalam program ijazah Undang-undang Harta Intelek berbeza dari sekolah ke sekolah. Kemasukan universiti jabatan gembira untuk menjawab soalan mengenai kos bagi sesuatu LLM dalam Undang-undang Harta Intelek. Hubungi mereka dengan mudah melalui borang di laman web ini.

Yang kerjaya dengan LLM dalam Undang-undang Harta Intelek?

Graduan daripada LLM dalam program ijazah Undang-undang Harta Intelek pergi untuk bekerja untuk:

- Firma undang-undang antarabangsa,

- Pejabat Harta Intelek,

- Pertubuhan Perdagangan Dunia,

- Paten dan tanda dagangan peguam,

- Badan-badan pakar Bangsa-Bangsa Bersatu,

- Badan bukan kerajaan dan banyak lagi.

Mengapa mengambil LLM dalam talian dalam Undang-undang Harta Intelek?

LLM dalam program Undang-undang Harta Intelek juga boleh didapati dalam talian, yang ditawarkan oleh beberapa universiti terkemuka yang disenaraikan di bawah. Mengambil LLM dalam talian akan menjimatkan pelajar kerumitan berulang-alik ke kampus, dan boleh menyediakan lebih fleksibiliti penjadualan sekitar kursus.

Baca lagi

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Perniagaan
  • Undang-undang Harta Intelek
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (31)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian