Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 52 LLM Program dalam Undang-undang Korporat 2023

52 LLM Program dalam Undang-undang Korporat 2023

Gambaran keseluruhan

Sarjana Undang-Undang, atau LLM, lazimnya satu tahun ijazah yang diikuti oleh pelajar yang ingin mendapatkan persijilan lanjutan dalam bidang undang-undang. Bergantung pada institusi, pelajar mungkin dikehendaki menyelesaikan tesis sebelum tamat pengajian.

Apakah yang dimaksudkan dengan Undang-undang Korporat LLM? Mengenai amalan dan pengawalseliaan perniagaan, kurikulum undang-undang korporat kerap mempersembahkan kursus kewangan yang kaya serta kajian undang-undang yang intensif. Bidang pengajian yang biasa merangkumi penggabungan dan pengambilalihan, urus niaga merentas sempadan, modal teroka, perakaunan, dan undang-undang percukaian. Kebanyakan, tetapi tidak semua, program mempunyai komponen antarabangsa dan pelajar mungkin mempunyai pilihan untuk mengkhususkan diri dalam bidang seperti undang-undang perbankan, transaksional atau pelaburan.

Dilatih secara unik dalam kedua-dua perniagaan dan undang-undang, para pelajar dapat memperoleh banyak kemahiran untuk membantu mereka berkembang secara profesional dan secara peribadi. Sebagai tambahan kepada pemahaman mereka tentang dasar-dasar ekonomi, graduan sering memaparkan perundingan dan kemahiran pemikiran yang unggul.

Yuran berkaitan dengan mengejar LLM dalam Undang-undang Korporat boleh berfluktuasi dengan banyak antara program. Sering kali, cara terbaik untuk mengukur kos potensial anda adalah untuk menjangkau koordinator program untuk maklumat lanjut.

Syarikat-syarikat secara kerap memperluaskan jangkauan mereka di luar sempadan negara mereka, dan dengan berbuat demikian, mewujudkan peluang yang kaya untuk pakar undang-undang korporat. Walaupun yang paling biasa didapati bekerja dalam perniagaan yang lebih besar sebagai peguam, pakar pengurusan risiko dan penganalisis strategi korporat, terdapat banyak bidang undang-undang lain yang tersedia untuk siswazah. Harta tanah, perundingan dan firma swasta adalah bidang pekerjaan lain yang popular untuk profesional yang dilatih dalam undang-undang korporat di mana mereka boleh meminjamkan kepakaran perniagaan mereka dan kepakaran undang-undang untuk memudahkan transaksi merentas sempadan sensitif.

Sering ditujukan untuk pembelajaran antarabangsa, program untuk LLM dalam Undang-undang Korporat boleh didapati dari banyak negara di dunia dan membolehkan anda menyelesaikan pendidikan anda melalui persekitaran maya. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Perniagaan
  • Undang-undang Korporat
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (52)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian