Keystone logo

1 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Undg-undg Perubatan Undang-Undang Perubatan 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Undg-undg Perubatan
  • Undang-Undang Perubatan
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Popular locations

LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Undg-undg Perubatan Undang-Undang Perubatan

LLM bermaksud Legum diploma, dan ia adalah ijazah sarjana bagi mereka yang ingin meneruskan pelajaran undang-undang mereka. Undang-undang kesihatan berkaitan dengan beberapa aspek penjagaan kesihatan yang berbeza kerana ia berkaitan dengan isu-isu undang-undang.

Anda mungkin tertanya-tanya, apakah yang LLM dalam Kesihatan? Program ini memberi tumpuan kepada beberapa bidang yang berbeza, seperti undang-undang kesihatan awam, undang-undang kontrak, undang-undang perubatan, undang-undang pentadbiran, undang-undang penyelewengan perubatan, undang-undang dan kebenaran. Permohonan untuk program ini perlu mempunyai ijazah sarjana muda dalam penjagaan kesihatan, undang-undang, atau subjek yang berkaitan.

Terdapat beberapa faedah bagi mereka yang memperolehi LLM mereka dalam kesihatan. Penduduk penuaan terus berkembang di seluruh dunia, dan ini meningkatkan permintaan untuk pakar-pakar undang-undang kesihatan. Kerjaya tersebar luas, dan mereka boleh didapati di peringkat nasional dan antarabangsa. Pengetahuan yang pelajar menimba juga membantu mereka menyelesaikan isu-isu di kawasan-kawasan lain dalam hidup mereka.

Mengikut jadual masa yang penuh, LLM dalam Kesihatan biasanya boleh diperolehi dalam satu tahun.Kos program ini akan berbeza-beza bergantung kepada negara, sekolah, dan pelajar. Pelajar yang berminat perlu menghubungi sekolah pilihan mereka untuk menentukan apa obligasi kewangan mereka akan.

Graduan dengan ijazah dalam undang-undang kesihatan boleh memilih dari banyak peluang kerjaya yang dinamik dan pelbagai. Peguam dengan ijazah ini boleh memberi tumpuan kepada kerjaya dalam undang-undang farmasi, penyelewengan perubatan, etika perubatan, kesihatan awam antarabangsa, dan undang-undang kesihatan mental. Mereka boleh bekerja di belakang tabir, atau menghabiskan masa mereka di mahkamah, bergantung kepada minat dan personaliti mereka. Pakar-pakar penjagaan kesihatan dengan LLM mereka dalam Kesihatan boleh bekerja dalam kedudukan peringkat atas dalam pentadbiran penjagaan kesihatan dan bioetika.

Mereka yang mempunyai jadual sibuk mungkin bimbang bahawa memperoleh LLM dalam Kesihatan mungkin terlalu sukar. Walau bagaimanapun, kebanyakan sekolah kini menawarkan peluang untuk mengambil banyak kelas-kelas dalam talian, dan juga menawarkan pembelajaran secara sambilan.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.