Keystone logo

1 Pembelajaran jarak jauh LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Undg-undg Perubatan Undang-Undang Perubatan dalam Dundee, United Kingdom untuk 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • United Kingdom
  • Pengajian Undg-undg
  • Undg-undg Perubatan
  • Undang-Undang Perubatan
  • Pembelajaran jarak jauh
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular education type

Pembelajaran jarak jauh LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Undg-undg Perubatan Undang-Undang Perubatan

Dundee, salah satu daripada bandar-bandar besar di Scotland, mempunyai jumlah pelajar kira-kira 17 ribu. Terdapat tiga buah universiti dan kolej, dan mereka dikenali untuk penyelidikan dalam bidang bioperubatan, onkologi dan permainan komputer.

Undang-undang perubatan ialah bidang menarik yang menyelidiki jauh ke dalam persimpangan antara perubatan dan undang-undang. Ini semua tentang memahami prinsip undang-undang, teori etika dan rangka kerja kawal selia yang membentuk sistem penjagaan kesihatan kita dan membimbing tindakan profesional dan institusi penjagaan kesihatan.

Walaupun setiap program dan institusi mungkin mempunyai tawaran uniknya, terdapat beberapa tema biasa yang boleh anda jangkakan untuk dihadapi. Sebagai permulaan, anda akan dapat memahami prinsip asas dan teori etika perubatan. Anda akan menyelami konsep seperti autonomi, kebaikan, bukan kejahatan dan keadilan, yang membentuk tulang belakang dalam membuat keputusan beretika dalam penjagaan kesihatan.

Anda juga akan meneroka undang-undang dan peraturan yang mengawal penyampaian penjagaan kesihatan. Ini termasuk pembelajaran tentang hak pesakit, kerahsiaan, persetujuan termaklum dan liabiliti profesional.

Sama ada anda tertarik dengan amalan undang-undang, pentadbiran penjagaan kesihatan, analisis dasar atau akademik, ijazah dalam undang-undang perubatan akan membuka pintu kepada peluang menarik.

UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.

Pembelajaran dalam talian atau jarak jauh merujuk kepada penggunaan media elektronik dan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) dalam pendidikan. Dengan pembelajaran dalam talian, seseorang boleh mengakses pendidikan pada bila-bila masa dan dari mana-mana lokasi dengan sambungan internet yang tersedia.