Keystone logo

1 LLM Program dalam Undang-Undang Sukan dalam Villaviciosa de Odón, Sepanyol untuk 2024

Penapis

Penapis

 • LLM
 • Sepanyol
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Perniagaan
 • Undang-Undang Sukan
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular study format

  LLM Program dalam Undang-Undang Sukan

  Villaviciosa de Odon terletak di barat Madrid, Sepanyol. Bandar ini mempunyai saiz penduduk yang kecil kira-kira 30,000 orang. Ia juga dirujuk sebagai sebuah bandar universiti kerana kedudukannya yang dekat dengan Universidad Europea de Madrid.

  Apakah itu Undang-undang Sukan?

  Undang-undang sukan ialah bidang undang-undang yang menangani isu undang-undang dalam sukan profesional. Peguam yang terlibat dalam bidang ini mengendalikan kes seperti perhubungan buruh dan pemain, kontrak pemasaran dan penyiaran sukan, ujian dadah, tanda dagangan dan hak cipta, harta intelek, pembiayaan stadium, kontrak penyiaran, serta isu peminat. Undang-undang sukan telah digambarkan sebagai "kawasan amalan yang menggunakan kemahiran undang-undang untuk melindungi syarikat sukan atau hiburan daripada masalah undang-undang yang muncul."

  Mengapa belajar Undang-undang Sukan?

  Ijazah undang-undang sukan di universiti biasanya terdiri daripada pelbagai disiplin. Ini bermakna pelajar akan mengikuti kursus dalam disiplin yang berbeza. Contohnya, program undang-undang sukan mungkin memerlukan pelajar mengikuti kelas dalam bidang seperti undang-undang tort, pengurusan perniagaan, kontrak, undang-undang antitrust, perhubungan buruh dan undang-undang cukai. Laluan kerjaya biasa bagi mereka yang mempunyai ijazah undang-undang sukan ialah melakukan beberapa kerja undang-undang di organisasi sukan seperti Persatuan Pemain NFL atau persatuan perdagangan lain sebelum akhirnya beralih menjadi ejen yang mewakili atlet profesional.

  Apakah pekerjaan yang tersedia dengan ijazah Undang-undang Sukan?

  Pekerjaan undang-undang sukan ditemui dengan pasukan sukan profesional. Mereka mungkin bekerja dengan peguam peguam am dan pengurus perhubungan buruh. Peguam sukan boleh mewakili atlet, jurulatih, pengadil atau pemilik dalam pertikaian undang-undang. Mereka juga boleh melakukan analisis kontrak, atau memberikan keterangan pakar dalam kes yang melibatkan tindakan terhadap liga sukan profesional. Majikan lain yang mungkin adalah firma undang-undang yang pakar dalam undang-undang sukan, serta Persatuan Olahraga Berkolej Kebangsaan (NCAA).

  Sepanyol (Sepanyol: España) adalah perkongsian Semenanjung Iberia dengan Portugal di hujung barat Laut Mediterranean negara pelbagai. Sepanyol dianggap sebagai negara eksotik di Eropah kerana penduduk yang mesra dan gaya hidup santai. Tempoh biasa bagi kursus Universiti di Sepanyol ialah 4 tahun, kecuali Perubatan dan darjah dua, iaitu 6. bandar Madrid dan Barcelona yang terkenal di seluruh dunia untuk masakan, kehidupan malam yang meriah, dan cerita rakyat dan perayaan yang terkenal di dunia.

  An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.