Keystone logo

16 LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Ekonomi Undang-undang Tenaga 2024

Penapis

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Ekonomi
  • Undang-undang Tenaga
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

LLM Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Ekonomi Undang-undang Tenaga

Master of Laws adalah satu bentuk pendidikan lanjut untuk peguam. Orang yang sudah mempunyai Doktor Juris atau Sarjana Muda Undang-Undang boleh mendapatkan pengetahuan khusus tentang badan hukum tertentu melalui program LLM. Pelajar sepenuh masa mungkin dapat memperoleh LLM dalam setahun.

Apakah LLM dalam Undang-undang Tenaga? Ijazah ini berpusat pada cawangan sistem undang-undang yang memberi tumpuan kepada perubahan iklim, dasar tenaga boleh diperbaharui, penggunaan tanah dan keperluan tenaga global. Pelajar boleh belajar bagaimana untuk menilai dan menangani dasar pengeluaran dan pengedaran tenaga baru. Program mungkin menggunakan pelbagai alat pembelajaran, termasuk kuliah, perbincangan, disertasi dan eksternships. Walaupun kursus-kursus yang diperlukan boleh sangat berbeza, mereka mungkin termasuk atau sama dengan undang-undang alam sekitar, peraturan undang-undang tenaga dan dasar, cukai minyak dan gas, dan undang-undang dan sumber sumber semula jadi.

LLM dalam Undang-undang Tenaga memberi para peserta peluang untuk membina kemahiran analisis, komunikasi dan masa pengurusan. Kesemua kebolehan ini diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam undang-undang tetapi juga dapat membantu seseorang menjalani kehidupan pribadi yang lebih memuaskan.

Tiada kos untuk LLM. Malah, sesetengah universiti mungkin mengalami turun naik tuisyen untuk setiap kelas permulaan. Pemohon boleh mendapatkan anggaran tertentu dengan menghubungi sekolah secara langsung.

Walaupun ramai pelajar yang mendapat LLM menjadi peguam, hakim atau penyokong, tidak semua orang memasuki bidang kerjaya yang berkaitan dengan undang-undang. Sesetengah graduan mungkin menjadi pembuat dasar kerajaan, perunding alam sekitar antarabangsa, wartawan undang-undang tenaga, profesor atau pengarah organisasi bukan untung. Karier yang tepat yang dipilih oleh seseorang bergantung kepada pengalaman kerja terdahulu dan pendidikan lain.

Walaupun program LLM secara tradisinya diajar di negara berbahasa Inggeris, banyak sekolah di seluruh dunia kini menawarkan pendidikan ini secara online dan secara peribadi. Sedia untuk mendapatkan maklumat lanjut? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.