Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 LLM Program dalam Undg-undg EU 2024

2 LLM Program dalam Undg-undg EU 2024

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana dalam Hukum menawarkan faedah yang berharga. Peluang pendidikan lanjutan biasanya mengambil masa satu atau dua tahun untuk diselesaikan. Program memberikan pandangan yang lebih dekat ke bidang fokus undang-undang, menyediakan latihan untuk pelajar undang-undang yang berharap dapat menyelidiki lebih lanjut ke dalam satu atau dua bidang tumpuan.

Apakah LLM dalam Undang-undang EU? Program ijazah ini mengkaji sistem perundangan khusus di dalam Kesatuan Eropah. Pelajar mungkin meneliti amalan substantif dan prosedur. Kursus boleh merangkumi asas ekonomi, perlembagaan, dan institusi undang-undang, serta undang-undang pentadbiran dan jenayah. Undang-undang EU cenderung untuk menggantikan undang-undang negara-negara tertentu dan mencapai semua bidang undang-undang.

Dengan penyertaan dalam LLM dalam program undang-undang EU, para sarjana sering mendapat kemahiran yang berguna dalam kehidupan peribadi mereka dan kerjaya profesional. Sebagai contoh, peserta program mungkin membangunkan pemahaman hak undang-undang mereka sebagai warga negara tertentu dan sebagai warga negara Kesatuan Eropah.

Terdapat beberapa pilihan antarabangsa dan dalam talian untuk pendaftaran, dan kos sering mencerminkan perbezaan ini. Adalah masuk akal bagi bakal pelajar untuk menghubungi institusi akademik dan bertanya mengenai kos dan masalah enrolmen lain.

LLM dalam Undang-undang Kesatuan Eropah memberi pengenalan kepada sikap profesional yang dijangka di mahkamah dan prosiding undang-undang. Graduan mungkin mencari pilihan kerjaya di negara asal mereka atau di penempatan antarabangsa. Peluang pekerjaan biasanya termasuk undang-undang korporat dan swasta, perkhidmatan awam negara (sebagai pegawai negeri atau diplomat, contohnya), analisis dasar, jawatan kerajaan, NGO, dan penyelidikan dalam bidang akademik dan undang-undang. Sesetengah graduan mungkin mencari pekerjaan di badan penyelia yang berurusan dengan isu-isu Eropah atau sebagai peguam dalam firma transnasional. Lain-lain boleh mencari kerja sebagai penyelidik, menyampaikan di seminar dan persidangan.

Kelas boleh didapati secara dalam talian dan secara peribadi di universiti dan institusi lain di seluruh dunia. Untuk mencari sekolah yang sesuai untuk anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • LLM
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Antarabangsa
  • Undg-undg EU
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan