Keystone logo

Penapis

 • LLM
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Kebangsaan
 • Undg-undg Tentera
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

1 LLM Program dalam Undg-undg Tentera 2024

  LLM Program dalam Undg-undg Tentera

  Ijazah LLM adalah Sarjana Undang-undang, juga dipanggil ijazah ML. Ia adalah ijazah yang ditawarkan selepas kajian undang-undang pascasiswazah di institusi pendidikan di pelbagai tempat di dunia. Terdapat bidang kuasa di mana ia adalah ijazah yang diperlukan untuk melibatkan diri dalam amalan undang-undang.

  Apakah LLM dalam Undang-undang Tentera? Ijazah ini biasanya menumpukan kepada isu-isu undang-undang di sekeliling konflik bersenjata. Oleh itu, kursus utama selalunya mengkaji ke dalam undang-undang jenayah antarabangsa dan mengkaji topik-topik seperti keganasan, cabaran sempadan, dan penggunaan kekerasan oleh negara. Di samping itu, pelajar mungkin mempunyai keupayaan untuk mengejar pilihan menarik seperti hak asasi manusia, pelarian, dan penggunaan kekerasan di peringkat antarabangsa. Jika disertasi diperlukan, ini juga dapat memberi peluang kepada pelajar untuk meneroka topik tertentu.

  Belajar undang-undang boleh membantu meningkatkan kemahiran komunikasi serta keupayaan untuk melihat keadaan yang berlainan, membantu dalam kehidupan peribadi dan dalam kerjaya seseorang. Kajian undang-undang bela diri boleh membantu pelajar meluaskan pengetahuan mereka bukan hanya dari undang-undang tetapi juga dari politik dan falsafah. Set kemahiran yang lebih luas ini boleh meningkatkan prestasi dalam bidang undang-undang serta dalam kerajaan, syarikat antarabangsa dan organisasi kemanusiaan.

  Program sarjana LLM berbeza-beza mengikut kos, bergantung kepada institusi, lokasi, dan panjang program yang ditawarkan. Pastikan anda memasukkan kos hidup anda, jika anda perlu bergerak, apabila membandingkan harga untuk menyelesaikan setiap kursus pengajian.

  Graduan dengan LLM dalam bidang Undang-undang Bela Diri boleh mendapati diri mereka diupah sebagai penasihat undang-undang atau perunding, terutama dengan syarikat-syarikat antarabangsa, cawangan kerajaan, organisasi kemanusiaan atau bukan keuntungan. Ia mungkin menjadi seorang peguam, bergantung pada peraturan-peraturan di mana seorang graduan ingin berlatih. Pengajaran dan penyelidikan adalah kemungkinan kerjaya yang lain. Mengkhususkan diri dalam bidang tertentu seperti isu kemanusiaan atau kebolehan bahasa yang dipertingkatkan juga dapat meningkatkan kebolehpasaran global seseorang.

  Ijazah Sarjana dalam undang-undang tentera yang ditawarkan di banyak institusi di seluruh dunia, serta dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.