Keystone logo

Penapis

 • LLM
 • Amerika Syarikat
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Kebangsaan
 • Undg-undg Tentera
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

1 LLM Program dalam Undg-undg Tentera dalam Amerika Syarikat untuk 2024

  LLM Program dalam Undg-undg Tentera

  Apa itu Martial Law?
  Undang-undang Tentera ialah istilah undang-undang yang merujuk kepada undang-undang ketenteraan, institusi dan amalan yang digunakan semasa perang atau kecemasan negara.

  Apakah sejarah undang-undang tentera?
  Penggunaan pertama undang-undang tentera di Amerika Syarikat adalah pada tahun 1794 semasa Pemberontakan Whiskey. Contoh lain termasuk Perang Saudara, Revolusi Amerika, dan Perang Dunia II. Undang-undang tentera biasanya diisytiharkan oleh kerajaan negeri atau persekutuan apabila pergolakan awam atau huru-hara meletus. Ia memberi kuasa kepada pihak berkuasa untuk menggantung kebebasan awam tertentu untuk memulihkan keadaan.

  Pekerjaan Martial Law
  Terdapat beberapa kerjaya yang boleh diceburi dalam bidang Undang-Undang Tentera. Sesetengah orang mungkin menjadi pegawai polis atau bekerja dalam tentera. Yang lain mungkin menjadi peguam atau hakim.

  Mengapakah mempelajari Undang-undang Tentera itu penting?
  Mempelajari Undang-undang Tentera boleh membantu orang ramai memahami institusi undang-undang dan ketenteraan yang digunakan semasa kecemasan negara. Ia juga boleh membantu orang ramai memahami akibat melanggar undang-undang tentera.

  Apakah jenis darjah Martial Law
  Ijazah Martial Law membantu pelajar memahami institusi undang-undang dan ketenteraan yang digunakan semasa kecemasan negara.

  Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Undang-undang Tentera?
  Program ijazah Undang-undang Tentera boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah, tetapi kebanyakannya akan merangkumi topik seperti sejarah undang-undang tentera, undang-undang perlembagaan, undang-undang jenayah dan undang-undang antarabangsa. Pelajar juga akan belajar tentang struktur dan operasi mahkamah tentera.

  Amerika Syarikat kekal sebagai destinasi paling popular di dunia untuk pelajar antarabangsa. Universiti di AS mendominasi kedudukan dunia dan negara ini juga menawarkan pelbagai lokasi pengajian yang menarik. Sistem universiti negeri disubsidi sebahagiannya oleh kerajaan negeri, dan mungkin mempunyai banyak kampus yang tersebar di seluruh negeri, dengan ratusan ribu pelajar.

  An LLM atau Sarjana Muda Undang-Undang adalah ijazah akademik, sering dicari oleh pelajar dengan pelbagai undang-undang sarjana muda yang mencari untuk mendidik diri mereka lebih teliti dalam satu kawasan khusus kajian undang-undang. Program LLM adalah penyelidikan yang berorientasikan dan biasanya yang lalu bagi satu tahun.