Osgoode Professional Development

pengenalan

Memimpin dalam pendidikan undang-undang profesional

Osgoode Professional Development menawarkan rangkaian program siswazah dan pendidikan berterusan yang luas dan fleksibel yang unik.

Tentang kita

Osgoode Professional Development ialah peneraju dunia dalam pembelajaran sepanjang hayat sekolah undang-undang.

Pembelajaran yang fleksibel dan mudah

 • Pilihan bilik darjah, jarak & dalam talian

Berhubung dengan rangkaian yang berpengaruh

 • Bina rangkaian peneraju industri

Program kredit dan bukan kredit

 • Pilih daripada CPD atau kajian mendalam

Siapa kita

Osgoode Professional Development ialah cabang pembelajaran sepanjang hayat Osgoode Hall Law School, salah satu sekolah undang-undang terkemuka di Kanada. Sejak penubuhan kami pada tahun 1996, misi kami kekal konsisten dan jelas. Kami menyediakan rangkaian pendidikan undang-undang peringkat siswazah antara disiplin yang unik dan fleksibel kepada profesional dengan dan tanpa ijazah undang-undang dan komited untuk:

 • Memastikan profesional dan eksekutif berada di barisan hadapan pengetahuan undang-undang, kepakaran dan keupayaan;
 • Mengintegrasikan peguam dan graduan undang-undang terlatih antarabangsa dalam profesion undang-undang Kanada; dan
 • Menyatukan pelbagai profesional untuk terlibat dengan isu undang-undang dari perspektif pelbagai disiplin.

OsgoodePD dikenali di seluruh dunia kerana komitmen kami terhadap inovasi berterusan dalam teknologi pendidikan dan pedagogi. Kami ialah program undang-undang pertama di Kanada yang menawarkan pembelajaran jarak jauh dan telah berusaha untuk terus meningkatkan kualiti, kebolehcapaian dan fleksibiliti. Visi kami adalah untuk menjadi pusat reka bentuk inovatif dan penyampaian pendidikan undang-undang profesional, membolehkan pemahaman, sambungan dan transformasi.

Tawaran Kami

Kami bekerja secara berterusan untuk meningkatkan dan melanjutkan tawaran pembangunan profesional kami. Memandangkan keperluan komuniti global untuk pembangunan profesional dalam pendidikan undang-undang berkembang, kami memperkenalkan program dan cara pembelajaran baharu untuk membantu anda memenuhi matlamat Pembangunan Profesional anda.

Pembangunan Profesional

 • Kursus Pendek, Persidangan & Sijil: Persidangan dan kursus pendek OsgoodePD mewakili salah satu koleksi terbesar tawaran Pendidikan Undang-undang Berterusan (CLE) di Kanada.
 • Kursus Tunggal LLM Profesional: Kursus LLM tunggal kami menyediakan profesional yang belum bersedia untuk komited kepada program LLM dengan cara yang fleksibel untuk meneroka program pilihan mereka.
 • Program Dalaman & Tersuai untuk Organisasi: Kami mempunyai kepakaran, sumber dan teknologi untuk mereka bentuk versi tersuai bagi program sedia ada, Sijil atau program baharu yang mencapai objektif latihan anda secara kos efektif.

Program Akademik

 • Sambilan Profesional LLM: Direka pada peringkat siswazah dan berstruktur untuk menampung keperluan profesional yang bekerja, anda boleh memilih daripada antara 15 pengkhususan dan pelbagai pilihan.
 • LLM Profesional Sepenuh masa: LLM Profesional peringkat siswazah sepenuh masa kami direka untuk peguam terlatih antarabangsa yang ingin belajar atau mengamalkan undang-undang di Kanada.
 • Program Diploma Siswazah: Program Diploma Siswazah kami memberikan pandangan mendalam tentang bidang undang-undang tertentu.
 • LLM Penyelidikan: Ijazah intensif penyelidikan sepenuh masa, sesuai untuk pelajar yang ingin mendalami bidang pengajian tertentu dan bagi mereka yang sedang mempertimbangkan untuk melanjutkan pengajian ke Ph.D.
 • Ph.D. dalam Undang-undang: Ijazah lanjutan sepenuh masa yang melibatkan kajian intensif penyelidikan yang luas, sesuai untuk pelajar yang menyasarkan kedudukan akademik.

Peguam Terlatih Antarabangsa

Kami menawarkan bilangan terbesar dan rangkaian program terluas di mana-mana sahaja di Kanada untuk peguam terlatih antarabangsa dan profesional berpengalaman. Apabila mereka bentuk program ini, kami memberi tumpuan kepada keperluan khusus peguam terlatih antarabangsa. Kami menyediakan pelbagai perkhidmatan pelajar untuk membantu pelajar antarabangsa mencapai kejayaan akademik dan kerjaya.

 • Program pengkhususan LLM Undang-undang Biasa Kanada sepenuh masa OsgoodePD, Undang-undang Perniagaan Antarabangsa LLM, Undang-undang Am LLM dan Undang-undang Cukai LLM direka khusus dengan mengambil kira peguam terlatih antarabangsa.
 • Osgoode ialah satu-satunya sekolah undang-undang Kanada yang menawarkan kursus penyediaan Jawatankuasa Akreditasi Kebangsaan (NCA) untuk peguam terlatih antarabangsa.

Lokasi

 • Downtown Toronto, 1 Dundas Street West, Suite 2602, M5G 1Z3, Toronto

Soalan