Keystone logo

2 Sijil Program dalam Pengajian Undang-undang Hak Asasi Manusia 2024

Penapis

Penapis

 • Sijil
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Hak Asasi Manusia
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular study format

  Popular education type

  Sijil Program dalam Pengajian Undang-undang Hak Asasi Manusia

  Sijil adalah program pendidikan yang pelbagai yang boleh merangkumi mata pelajaran sempit dalam perdagangan atau bidang akademik. Universiti boleh menawarkan sijil tahap yang berbeza, seperti sarjana atau lanjutan. Program sijil purata boleh disiapkan dalam setahun.

  Apakah sijil dalam kajian undang-undang hak asasi manusia? Ia adalah program peringkat universiti yang memberi pengetahuan kepada pelajar mengenai undang-undang hak asasi manusia dan antarabangsa. Banyak kursus yang diperlukan untuk sijil jenis ini melihat soalan-soalan undang-undang, sejarah dan falsafah yang mengelilingi hak asasi manusia. Jenis kursus yang diperlukan untuk pendidikan mungkin berbeza-beza dari sekolah ke sekolah tetapi boleh sama dengan undang-undang dan amalan hak asasi manusia antarabangsa, gambaran undang-undang antarabangsa, perdebatan kontemporari dalam hak asasi manusia, dan falsafah hak asasi manusia.

  Sijil dalam kajian undang-undang hak asasi manusia sangat bermanfaat kerana memberikan pelajar alat-alat yang diperlukan untuk mengenal pasti teori undang-undang yang berkaitan dengan advokasi dan litigasi hak asasi manusia. Dengan kata lain, pendidikan ini boleh menyediakan peserta untuk kerjaya undang-undang yang berjaya. Kemahiran lain yang diperoleh melalui pendidikan ini, seperti menganalisis, pemikiran kritis dan komunikasi, dapat meningkatkan pengalaman peribadi dan profesional.

  Setiap sekolah mungkin mempunyai kos yang berbeza untuk sijil. Cara terbaik bagi pemohon mendapatkan anggaran adalah dengan menghubungi universiti secara langsung.

  Ramai pelajar menggunakan pendidikan yang disediakan dalam program sijil ini untuk menjadi seorang peguam yang mengkhusus dalam hak asasi manusia atau hak asasi manusia antarabangsa. Walau bagaimanapun, ini bukan satu-satunya peluang kerjaya yang diberikan oleh pendidikan ini. Graduan boleh menggunakan kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh untuk menjadi hakim, ahli kemanusiaan, penyelidik, wartawan, perunding dan pembuat dasar. Peluang yang ada sering bergantung pada pendidikan lain dan pengalaman kerja terdahulu.

  Anda mungkin boleh mengambil sijil dalam kajian undang-undang hak asasi manusia dari mana sahaja di dunia. Bukan sahaja universiti di seluruh dunia menawarkan jenis program ini, tetapi ada yang mempunyai kursus dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.