Keystone logo

1 Sijil Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Pentadbiran Undang-undang Pentadbiran dalam Colombia untuk 2024

Penapis

Penapis

  • Sijil
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Pentadbiran
  • Undang-undang Pentadbiran
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular education type

Sijil Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Pentadbiran Undang-undang Pentadbiran

Apakah itu Undang-undang Pentadbiran?

Undang-undang pentadbiran ialah badan undang-undang yang mengawal aktiviti agensi pentadbiran kerajaan. Tindakan agensi kerajaan boleh termasuk penggubalan peraturan, adjudikasi atau penguatkuasaan agenda kawal selia tertentu. Undang-undang pentadbiran dianggap sebagai cabang undang-undang awam.

Sebagai badan undang-undang, undang-undang pentadbiran memberi tumpuan kepada prosedur dan proses yang digunakan oleh agensi pentadbiran untuk menjalankan fungsi mereka. Ia juga merangkumi hak dan kewajipan individu dan entiti yang berinteraksi dengan agensi pentadbiran.

Apakah kerjaya dalam Undang-undang Pentadbiran?

Terdapat pelbagai jenis pekerjaan yang terletak di bawah payung undang-undang pentadbiran. Hakim undang-undang pentadbiran, contohnya, mempengerusikan perbicaraan dan membuat keputusan dalam pertikaian pentadbiran. Pekerjaan undang-undang pentadbiran lain termasuk penganalisis dasar, yang membangunkan dan menilai dasar kerajaan; peguam kawal selia, yang menasihati pelanggan tentang cara mematuhi peraturan kerajaan; dan pelobi, yang cuba mempengaruhi kerajaan bagi pihak pelanggan mereka.

Mengapa penting untuk mempelajari Undang-undang Pentadbiran?

Undang-undang pentadbiran adalah penting kerana ia mengawal tindakan agensi pentadbiran, yang memainkan peranan besar dalam kehidupan seharian kita. Agensi pentadbiran bertanggungjawab untuk menguatkuasakan undang-undang dan peraturan, dan mereka selalunya mempunyai banyak budi bicara dalam cara mereka berbuat demikian. Akibatnya, pemahaman undang-undang pentadbiran boleh membantu kita memahami cara agensi ini beroperasi dan apakah hak kita apabila kita berinteraksi dengan mereka.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Undang-undang Pentadbiran saya?

Untuk mendapatkan ijazah dalam undang-undang pentadbiran, anda mungkin akan mempelajari topik seperti undang-undang perlembagaan, undang-undang kontrak dan prosedur sivil. Anda juga akan mempelajari tentang prosedur dan proses yang digunakan oleh agensi pentadbiran untuk menjalankan fungsi mereka dan akan mendapat pengalaman dalam menjalankan penyelidikan undang-undang dan menulis taklimat undang-undang.

Pendidikan tinggi di Colombia dilakukan dalam lima bahasa antarabangsa sama iaitu Bahasa Inggeris, Perancis, Sepanyol dan Portugis Cina. Ini dapat menghapuskan isu halangan bahasa di institusi-institusi pengajian tinggi di kalangan pelajar antarabangsa yang lain.

Sesiapa sahaja yang ingin meneruskan prospek kerjaya mereka atau masuk ke dalam program ijazah mungkin mendapati peluang mereka bertambah baik dengan menjalankan program sijil. Program-program ini sering memerlukan kurang masa untuk diselesaikan apabila dibandingkan dengan sarjana muda atau sarjana.