Keystone logo

1 Undang-undang Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Sivil Undang-undang Kecederaan Peribadi 2024

Penapis

Penapis

  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Sivil
  • Undang-undang Kecederaan Peribadi
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Undang-undang Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Sivil Undang-undang Kecederaan Peribadi

Apakah Undang-undang Kecederaan Peribadi?
Undang-undang Kecederaan Peribadi memberi tumpuan kepada undang-undang yang berkaitan dengan kes kecederaan fizikal dan mental. Ia boleh termasuk kerosakan yang disebabkan oleh kenderaan bermotor, penyelewengan perubatan, liabiliti produk, pembinaan yang rosak (bangunan), liabiliti premis (kecederaan di tempat awam) atau kecuaian oleh organisasi atau individu.

Kerjaya Undang-undang Kecederaan Diri
Sebagai pelajar Undang-undang Kecederaan Peribadi, anda akan berpeluang untuk mengkhusus dalam beberapa bidang, termasuk: Undang-undang penyelewengan perubatan, Undang-undang liabiliti produk, Kecederaan di tempat kerja atau di tempat awam (liabiliti premis), Pampasan insurans untuk kecederaan yang disebabkan oleh pihak lain. .

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Undang-undang Kecederaan Peribadi saya?
Semasa ijazah Undang-undang Kecederaan Peribadi anda, anda akan diajar tentang pelbagai isu topikal, termasuk: sifat dan punca kecederaan, liabiliti undang-undang untuk kecederaan dan sistem pampasan. Anda juga akan mempelajari beberapa subjek berkaitan Undang-undang Kecederaan Diri, seperti: undang-undang tort, undang-undang jenayah, undang-undang perlembagaan dan undang-undang bukti.
Apakah faedah mempelajari Undang-undang Kecederaan Peribadi?
Terdapat banyak faedah untuk mempelajari Undang-undang Kecederaan Peribadi. Faedah yang jelas ialah ia menawarkan tahap keselamatan pekerjaan yang tinggi, dengan bilangan pekerjaan undang-undang kecederaan peribadi diunjurkan meningkat dengan kuat pada tahun-tahun akan datang. Sebagai graduan Undang-undang Kecederaan Peribadi, anda sering boleh mencari kerja di firma yang pakar dalam Undang-undang Kecederaan Peribadi, serta syarikat insurans utama.