Keystone logo

4 Undang-undang Program dalam Pengajian Undg-undg Undang-undang Perlindungan Data Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa 2024

Penapis

Penapis

  • Pengajian Undg-undg
  • Undang-undang Perlindungan Data
  • Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular locations

Undang-undang Program dalam Pengajian Undg-undg Undang-undang Perlindungan Data Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa

Apakah Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa?
Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa ialah konsep menyeluruh yang merangkumi peraturan undang-undang, peraturan dan bidang kuasa berkenaan privasi data. Ia termasuk prinsip yang mengawal pengumpulan, penyimpanan, pemprosesan, akses, pendedahan dan penggunaan lain data peribadi yang telah diformatkan dalam apa jua cara. Ini boleh termasuk fail komputer atau rekod kertas tetapi tidak termasuk maklumat domain awam atau data bukan peribadi.

Undang-undang Privasi Data Antarabangsa ialah cabang undang-undang berkenaan hak individu untuk mengawal pengumpulan dan penggunaan maklumat peribadi mereka, terutamanya dalam talian. Tujuan utama Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa adalah untuk memastikan individu memahami dan bersetuju dengan cara data mereka akan digunakan dan dilindungi. Ia bertujuan untuk menggunakan prinsip amalan maklumat yang adil. Pemprosesan data di bawah Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa adalah hak privasi, dan ia boleh dihadkan hanya dalam keadaan tertentu yang ditentukan oleh undang-undang.

Apakah kerjaya yang mungkin dengan Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa?
Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa ialah bidang yang berkembang pesat. Keperluan untuk pendidikan dan peraturan dalam era digital telah membawa kepada program ijazah Undang-undang Privasi Data Antarabangsa yang tersedia di banyak universiti. Program sedemikian bukan sahaja mengajar peguam masa depan tentang undang-undang, tetapi ia juga menyediakan pengalaman praktikal yang boleh membantu apabila memohon pekerjaan selepas tamat pengajian. Kebanyakan jawatan ini adalah dalam kerajaan, tetapi graduan Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa juga diambil bekerja oleh syarikat teknologi dan organisasi swasta lain. Pekerjaan Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa boleh didapati di kedua-dua sektor awam dan swasta.

Apakah faedah mempelajari Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa?
Mempelajari Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa memberikan pemahaman tentang rangka kerja undang-undang dan teknikal yang mengawal privasi data. Ini membolehkan pelajar memahami undang-undang dalam amalan dan boleh membantu apabila memohon pekerjaan selepas tamat pengajian. Mempelajari Undang-undang Privasi Data Antarabangsa juga melibatkan kerja amali, seperti mengambil bahagian dalam dan menjalankan projek penyelidikan. Gabungan teori dan kerja amali ini memberi kelebihan kepada pelajar apabila memohon Pekerjaan Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa saya?
Semasa program ijazah Undang-undang Perlindungan Data Antarabangsa, pelajar akan mempelajari gabungan kursus teras dan elektif dalam undang-undang dan teknologi. Ini seterusnya memahami Undang-undang Privasi Data Antarabangsa dengan menyediakan contoh dalam konteks dan meneroka prinsip undang-undang seperti hak untuk mendapatkan maklumat, persetujuan, kualiti data dan had tujuan .