Keystone logo

1 Undang-undang Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Kebangsaan Undg-undg Tentera 2024

Penapis

Penapis

  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Kebangsaan
  • Undg-undg Tentera
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Undang-undang Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Kebangsaan Undg-undg Tentera

Apa itu Martial Law?
Undang-undang Tentera ialah istilah undang-undang yang merujuk kepada undang-undang ketenteraan, institusi dan amalan yang digunakan semasa perang atau kecemasan negara.

Apakah sejarah undang-undang tentera?
Penggunaan pertama undang-undang tentera di Amerika Syarikat adalah pada tahun 1794 semasa Pemberontakan Whiskey. Contoh lain termasuk Perang Saudara, Revolusi Amerika, dan Perang Dunia II. Undang-undang tentera biasanya diisytiharkan oleh kerajaan negeri atau persekutuan apabila pergolakan awam atau huru-hara meletus. Ia memberi kuasa kepada pihak berkuasa untuk menggantung kebebasan awam tertentu untuk memulihkan keadaan.

Pekerjaan Martial Law
Terdapat beberapa kerjaya yang boleh diceburi dalam bidang Undang-Undang Tentera. Sesetengah orang mungkin menjadi pegawai polis atau bekerja dalam tentera. Yang lain mungkin menjadi peguam atau hakim.

Mengapakah mempelajari Undang-undang Tentera itu penting?
Mempelajari Undang-undang Tentera boleh membantu orang ramai memahami institusi undang-undang dan ketenteraan yang digunakan semasa kecemasan negara. Ia juga boleh membantu orang ramai memahami akibat melanggar undang-undang tentera.

Apakah jenis darjah Martial Law
Ijazah Martial Law membantu pelajar memahami institusi undang-undang dan ketenteraan yang digunakan semasa kecemasan negara.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Undang-undang Tentera?
Program ijazah Undang-undang Tentera boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah, tetapi kebanyakannya akan merangkumi topik seperti sejarah undang-undang tentera, undang-undang perlembagaan, undang-undang jenayah dan undang-undang antarabangsa. Pelajar juga akan belajar tentang struktur dan operasi mahkamah tentera.