University of Johannesburg

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Vibrant, pelbagai budaya dan dinamik, University of Johannesburg (UJ) berkongsi kadar dan tenaga kosmopolitan Johannesburg, kota yang namanya ia membawa. Dengan bangganya Afrika Selatan, universiti masih hidup turun ke akar Afrika, dan cukup bersedia untuk peranannya dalam merealisasikan potensi bahawa pendidikan tinggi memegang untuk pembangunan di benua itu.

Kisah kejayaan luar biasa daripada University adalah salah satu yang telah mengejutkan pengkritik dan memenangi lebih skeptis. Sebagai sebuah institusi yang amat bangga kerana kecemerlangan diakses, selepas 11 tahun UJ telah mengukuhkan kedudukannya sebagai sebuah institusi kecemerlangan global dan kedudukan bertaraf dunia.

Dalam lima tahun pertama kewujudannya, UJ dua kali ganda hasil penyelidikan yang diiktiraf dan menambah bilangan dibezakan Kerusi Penyelidikan Afrika Selatan dari tiada kepada tujuh. Pencapaian yang luar biasa telah dicapai lebih awal dari sasaran yang ditetapkan untuk 2015. 2010 hasil penyelidikan adalah hasil daripada keinginan UJ, semasa tempoh awal, untuk menubuhkan UJ sebagai universiti teliti penyelidikan memberi tumpuan.

UJ adalah universiti Afrika yang pertama dan hanya mengakui kepada konsortium yang sangat dihormati daripada 28 universiti penyelidikan intensif di dunia, Universitas 21 - pengendorsan penting bertaraf antarabangsa yang semakin meningkat UJ.

UJ menawarkan bertaraf dunia, program akademik yang diiktiraf antarabangsa berdasarkan kurikulum dimaklumkan oleh perkembangan terkini dalam kedua-dua ijazah dan pendidikan lepasan ijazah. program UJ ini, dalam tempoh sembilan kebolehannya, direka untuk menyediakan pelajar untuk dunia pekerjaan dan kewarganegaraan global. Pihak Universiti mempunyai empat kampus iaitu Kampus Auckland Park Bunting Road; Kampus Auckland Park Kingsway; Campus Doornfontein yang; dan Kampus Soweto itu.

Berdasarkan pilihan Pelajar Orange Carpet Pertama Tahun UJ ini - mereka yang mempunyai APS menjaringkan sama dengan dan lebih besar daripada 40 mata - program utama termasuk: Perakaunan; Elektrik dan Elektronik / Mekanikal / Awam / Kejuruteraan Perlombongan; LLB / BA Law / BCom Undang-undang; Matematik / Matematik Gunaan; IT / Sains Komputer; Fisiologi Manusia; Optometry; Kewangan; Psikologi; dan Pendidikan Guru.

Dalam usaha untuk membuat pengajaran, penyelidikan dan inovasi matlamat UJ ini kenyataan, UJ telah, sejak lapan tahun yang lalu, telah melabur lebih R2 bilion ke dalam menaik taraf dan pengembangan kemudahan hidup dan pembelajaran di semua kampus dan ke dalam mewujudkan yang selamat dan selamat, pembelajaran bertaraf dunia dan persekitaran penyelidikan untuk kedua-dua kakitangan dan pelajar.

UJ juga memperkenalkan peranti pegang tangan (a tablet atau komputer riba) ke dalam bilik darjah tahun pertama pada tahun 2014, dalam usaha untuk menyambungkan minda muda dengan dunia e-ilmu yang mereka semakin ke dalam, dan untuk mengubah keupayaan sumbangan mereka dan bersaing.

kadar kejayaan graduan UJ yang kini berjumlah 83,4% dan output graduan tahunan keseluruhan adalah lebih daripada 11,400 pelajar. Program Universiti Tahun Pertama Experience (FYE), satu inisiatif yang menawarkan akademik pengukuhan kemahiran dengan loghat pelajar mentor rakan-rakan pelajar, adalah salah satu daripada program-program sokongan yang membantu memudahkan peralihan sekolah ke universiti. Hampir 1,300 tutor pelajar, dipilih daripada peringkat ketiga tahun dan ke atas, bertindak sebagai antara muka di antara pelajar dan tenaga pengajar. UJ juga memperkenalkan penasihat akademik di kediaman Universiti dan diluluskan kemudahan penginapan luar kampus. Di bawah Program Kecemerlangan Akademik UJ ini, 250 penasihat pelajar sedang berkhidmat 2,000 pelajar tahun pertama dalam 25 kediaman.

Cemerlang, juga, adalah bahawa UJ, dengan lebih daripada 49,500 pelajar; 2,300 pelajar antarabangsa; 6700 pasca siswazah dan kakitangan akademik yang terkenal, adalah sebuah institusi dengan kadar lulus terpuji. UJ adalah rumah kepada 133 penyelidik diberi nilai, enam daripada mereka adalah A-rated, dan mempunyai tujuh Kerusi Yayasan Penyelidikan Kebangsaan. Selain itu, ia menghasilkan bilangan terbesar akauntan hitam semua universiti kediaman bertauliah di negara ini.

Walaupun UJ mengejar kecemerlangan dan kedudukan global, Universiti membayangkan menjadi nasional responsif dengan cara yang hanya UJ boleh. Dalam hal ini, antara enam universiti terkemuka Afrika Selatan, hanya UJ berjaya menyediakan akses kepada hampir 2,000 pelajar tahun pertama yang datang dari masyarakat yang paling miskin, menyediakan mereka jika diperlukan, dengan top-up pembiayaan NSFAS, dermasiswa dan dua hidangan sihat sehari .

Dalam sepuluh tahun akan datang, UJ telah menetapkan enam matlamat strategik, iaitu:

Kecemerlangan Global dalam Penyelidikan dan Inovasi.
Kecemerlangan Global dalam Pengajaran dan Pembelajaran.
An Profil Fit Antarabangsa Kecemerlangan Global dan Stature.
Suatu Pengalaman Pelajar Cemerlang.
Aktif Pengurusan Reputasi Global, dan
Sesuatu Institusi dan Orang Fit Kecemerlangan Global dan Stature.

Visi

Sebuah universiti antarabangsa pilihan, berlabuh di Afrika, dinamik membentuk masa depan.

Misi

Inspirasi masyarakat untuk mengubah dan berkhidmat kepada manusia melalui inovasi dan mengejar kerjasama ilmu.

nilai

IMAGINATION PERBUALAN PENJANAAN SEMULA FOUNDATION ETIKA

Membentuk masa depan

berfikir secara bebas
Membangunkan identiti kosmopolitan
Mempamerkan cita-cita dan memandu
Menerima pakai pendekatan keusahawanan

Belajar bersama-sama dari kepelbagaian kita

Membuat keputusan bijak kolektif

Melibatkan diri secara bermakna dengan satu sama lain
Memaparkan saling menghormati
Leading consultatively

Membangun secara mampan melalui sumbangan kreatif

Introspecting untuk pembaharuan

Inovasi untuk kebaikan bersama
Membuat perubahan positif
Mengambil kesempatan daripada peluang terlepas pandang

Treasuring kebebasan akademik

Sedang mencari keseimbangan dalam menuntut ilmu

Menghadapi cabaran dengan keberanian dan mendapatkan kepercayaan
Bertindak secara bertanggungjawab dengan menjadi adil, konsisten dan telus
Menyertai dan membantu masyarakat (Ubuntu) *
  • Ubuntu adalah keupayaan untuk menyatakan kasih sayang, keadilan, timbal balik, maruah, keharmonian dan kemanusiaan demi kepentingan membina, mengekalkan dan mengukuhkan masyarakat. Ubuntu bercakap kepada saling keterkaitan kami, manusia bersama dan tanggungjawab antara satu sama yang mengalir dari hubungan kita.
This school offers programs in:
  • English

Lihat Law Kursus » Lihat Law Doktor Falsafah » Lihat Law LLB » Lihat Law LLM » Lihat Online Diploma Lanjutan » Lihat Online Ijazah Sarjana Muda » Lihat Online Sarjana » Lihat Health BA » Lihat Health BSc » Lihat Health Kursus » Lihat Health Diploma » Lihat Health PhD » Lihat Health Sarjana » Lihat Health Ijazah Sarjana Muda » Lihat Diploma Lanjutan » Lihat Diploma Pascasiswazah » Lihat Sijil Pascasiswazah » Lihat Sijil » Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat Diploma » Lihat Kursus » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

LLD in Doctors of Law

Campus Sepenuh masa 2 - 4  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg

[+]

[-]

Kursus

Short Courses in Law Career Enhancement

Campus Sepenuh masa February 2019 Afrika Selatan Johannesburg

[+]

Bayaran pemohon-pemohon asing [-]

LLB

LLB (Baccalaureus Legum)

Campus Sepenuh masa 2 - 4  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg

[+]

Master Mahkamah Tinggi Pendaftar pelbagai institusi (Syarikat dan Suruhanjaya Harta Intelek, Deeds Office, Paten dan Tanda Dagang pejabat) Pejabat Peguambela Keluarga Jawatan di Suruhanjaya Undang-undang Afrika Selatan Defender Awam / pelindung Jawatan di Suruhanjaya Hak Asasi Manusia akademik undang-undang Jawatan di organisasi antarabangsa contohnya. PBB / ILO dan lain-lain conveyancer

Untuk maklumat mengenai syarat-syarat permohonan untuk Fakulti Undang-undang, sila klik di sini

[-]

LLM

LLM dalam induk undang-undang oleh disertasi

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 3  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

[+]

i.

KEPERLUAN PASS

i. Pelajar hendaklah lulus peperiksaan lisan dan disertasi secara individu.

iv.

i. Tempoh minimum pengajian bagi LLM dengan disertasi adalah satu tahun.

iv.

Tahap LLM oleh disertasi ditawarkan dalam bidang pengkhususan berikut:

[-]

LLM dalam undang-undang buruh

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

The LLM dalam Undang-undang Buruh (satu tahun sepenuh masa atau dua tahun kajian sambilan) menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan kecekapan intelektual dan teori mereka pada peringkat tinggi dan mengukuhkan keupayaan mereka untuk memahami undang-undang buruh dari satu sudut pandangan kritikal analisis prinsip-prinsip asas. [+]

Yang LLM dalam Undang-undang Buruh (Satu tahun sepenuh masa atau dua tahun kajian sambilan) menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan kecekapan intelektual dan teori mereka pada peringkat tinggi dan mengukuhkan keupayaan mereka untuk memahami undang-undang buruh dari sudut pandangan analisis kritikal terhadap prinsip-prinsip asas .

Modul

The LLM dalam Undang-undang Buruh terdiri daripada modul wajib yang berikut:

NAMA MODUL KOD JENIS Prinsip-prinsip am dan Undang-undang Buruh individu GPI9X0C atau GPI9X1C kerja kursus Undang-undang Awam, Undang-undang Antarabangsa dan Relevan Law Perbandingan PIC9X1C atau PIC9X0C kerja kursus Undang-undang Buruh kolektif dan Penyelesaian pertikaian CLD9X0C atau CLD9X1C kerja kursus Sarjana Undang-undang Buruh Disertasi Minor LL19XDC atau LL29XDC Disertasi Minor Format Program Modul akan dibentangkan dalam gabungan formats.Lectures mingguan dan intensif mengambil tempat 18:00-20:00 pada hari bekerja untuk menampung pelajar-pelajar yang bekerja di siang hari. Syarat Kemasukan Minimum Secara umum, sebagai syarat kemasukan minimum, pelajar mesti mencapai purata 65% bagi mata pelajaran undang-undang dalam ijazah LLB mereka. dermasiswa Dermasiswa boleh didapati. Sila hubungi Ms Daphney Nemakhavhani (011 559 4409 atau daphneyn@uj.ac.za) untuk maklumat lanjut mengenai dermasiswa merit. Di samping itu, pelajar-pelajar yang mendaftar untuk kali pertama pada tahun 2017 dan melengkapkan ijazah Sarjana dalam tempoh dua tahun, layak untuk bayaran balik yuran pengajian sepenuhnya (tidak termasuk yuran pendaftaran dan levi ICT), tertakluk kepada terma-terma dan syarat-syarat tertentu. pertanyaan Permintaan maklumat boleh diajukan kepada: Mrs P Magongoa: Campus Auckland Park Kingsway Tel: 011 559 3843, Email: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law [-]

LLM dalam undang-undang cukai

Campus Sambilan February 2019 Afrika Selatan Johannesburg

undang-undang cukai telah menjadi semakin kompleks dalam abad yang lalu. [+]

Mrs P Magongoa: Campus Auckland Park Kingsway Tel: 011 559 3843, E-mel: Phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

[-]

LLM dalam undang-undang harta intelek

Campus Sepenuh masa February 2019 Afrika Selatan Johannesburg

LLM ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan alat yang diperlukan untuk mengendalikan landskap IP, dan mewujudkan kesedaran kesulitan atau peluang yang boleh hadir sendiri. [+]

JIKA ANDA MAHU MENJADI THINKER STRATEGIK ON IP, MENGISI LLM THE AT UJ!

"Masa depan negara bergantung di bahagian kecil kepada kecekapan industri, dan kecekapan industri bergantung di bahagian kecil mengenai perlindungan harta intelek." Hakim Richard Posner dalam Rockwell Graphic Systems, Inc. v. DEV Industries, 925 F.2d 174 (7 Cir. 1991)

Bidang harta intelek (IP) mencapai lebar, dan mungkin bidang yang paling dinamik undang-undang, kerana ia sentiasa berubah. Apa yang ia berkaitan dengan? Sifat IP terbaik difahami melalui perbandingan dengan yang lain, yang nyata, bentuk harta. Salah satu contoh adalah harta tak alih, seperti sebidang tanah.

Contoh lain adalah perkara-perkara, seperti kenderaan, jam tangan, atau bola sepak. Dalam keadaan ini seseorang mempunyai hak untuk objek itu sendiri. Dengan kata lain, hak-hak anda akan dilanggar jika objek itu dimusnahkan. Kedudukan dengan IP adalah berbeza. Contohnya seperti paten bagi sepasang teropong penglihatan malam. Hak harta intelek paten itu tidak akan dilanggar jika teropong dimusnahkan. Sebab untuk ini adalah bahawa ia adalah ciptaan yang dilindungi dan tidak teropong. IP adalah, dengan itu, bahawa badan undang-undang yang mengawal penciptaan dan penggunaan harta tidak penting, dan penguatkuasaan hak-hak yang dihasilkan. Matlamat pelbagai hak-hak IP biasanya termasuk paten, hak cipta, reka bentuk berdaftar, dan cap dagangan.... [-]


LLM dalam undang-undang insurans

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

Adakah anda berminat dalam industri insurans dan bagaimana ia berfungsi di Afrika Selatan? Adakah anda ingin tahu fungsi produk bagaimana insurans dalam industri perkhidmatan kewangan? Adakah anda ingin mendapatkan pengetahuan pakar tentang hal khusus yang berkaitan dengan tindakan undang-undang insurans? [+]

Adakah anda berminat dalam industri insurans dan bagaimana ia berfungsi di Afrika Selatan? Adakah anda ingin tahu fungsi produk bagaimana insurans dalam industri perkhidmatan kewangan? Adakah anda ingin mendapatkan pengetahuan pakar tentang hal khusus yang berkaitan dengan tindakan undang-undang insurans?

Insurance ialah pembelian dendam dan banyak Afrika Selatan hanya memperoleh produk kewangan tertentu ini sebagai sebahagian daripada urus niaga kredit. Lain-lain jenis produk insurans sering digunakan oleh pengguna berhemat sebagai sebahagian daripada strategi simpanan. Sama ada kerana ia boleh, terdapat pelbagai produk insurans yang ada dan produk-produk ini dipasarkan dan dijual pada setiap hari. Di samping itu, ia adalah dibayangkan bahawa mana-mana peguam yang mengamalkan undang-undang komersil tidak perlu mempunyai pengetahuan berasas undang-undang insurans. Insurans seperti yang kita tahu telah mempunyai satu perkembangan yang menarik di Afrika Selatan dan banyak sistem perundangan dipengaruhi kontrak insurans seperti yang kita tahu. perkembangan terkini seperti pengenalan Penasihat Kewangan dan Perantara Perkhidmatan Akta 37 tahun 2002 dan pengenalan sistem yang dipanggil "Twin Peaks" peraturan kewangan mencipta rangka kerja undang-undang yang agak kompleks untuk insurans dan ini telah membawa kepada ketegangan dalam industri . Oleh itu, cabarannya adalah untuk menimba ilmu rangka kerja undang-undang, untuk mengenal pasti cabaran yang dihadapi pengguna Afrika Selatan, untuk mempertimbangkan Peraturan Perlindungan Polisi dan langkah-langkah perlindungan pengguna yang lain dan menilai sistem dengan membandingkannya dengan sistem undang-undang lain. Insurans adalah alat yang berkuasa dengan mana pengguna boleh melindungi diri mereka daripada bahaya tetapi persoalan kekal sama ada produk semasa mengambil tahu tentang sifat unik Market Afrika Selatan.... [-]


LLM dalam undang-undang perbankan

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

Ia direka untuk dilengkapkan oleh pelajar sepenuh masa dalam tempoh setahun dan oleh pelajar separuh masa lebih dua tahun. [+]

Dermasiswa boleh didapati.

Mrs P Magongoa: Campus Auckland Park Kingsway Tel: 011 559 3843, E-mel: Phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

[-]

LLM in Commercial Law

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

[+]

c.

Dermasiswa boleh didapati.

Mrs P Magongoa: Campus Auckland Park Kingsway Tel: 011 559 3843, E-mel: Phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

[-]

LLM in Corporate Law

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

[+]

UJ adalah unik dalam menawarkan empat modul undang-undang korporat yang berdedikasi.

Plus mana-mana dua daripada yang berikut:

Dermasiswa boleh didapati.

Mrs P Magongoa: Campus Auckland Park Kingsway Tel: 011 559 3843, E-mel: Phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

[-]

LLM in Drafting and Interpretation of Contracts

Campus Sepenuh masa February 2019 Afrika Selatan Johannesburg

[+]

biasiswa:

Biasiswa boleh didapati.

Mrs P Magongoa: Campus Auckland Park Kingsway Tel: 011 559 3843, E-mel: web: www.uj.ac.za/law

[-]

LLM in Human Rights

Campus Sepenuh masa Sambilan February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

[+]

Biasiswa boleh didapati.

An LLM bidang HAM akan melengkapkan dan menyediakan anda:

Membangunkan amalan undang-undang anda untuk memasukkan soalan hak asasi manusia; Untuk menjadi seorang peguam kepentingan awam memperjuangkan hak asasi manusia yang paling lemah di antara kita; Untuk kerja di seorang aktivis NGO berkempen untuk hak asasi manusia; Untuk kerja di sebuah organisasi antarabangsa yang bekerja pada hak asasi manusia; Untuk kerja-kerja dalam badan kehakiman atau untuk membangunkan kemahiran anda sebagai seorang hakim. PERTANYAAN:

[-]

LLM in International Commercial Law

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

[+]

DAN

Dermasiswa boleh didapati.

Mrs P Magongoa: Tel:

[-]

LLM in International Law

Campus Sepenuh masa February 2019 Afrika Selatan Johannesburg

Adakah anda berminat dengan hal ehwal semasa? [+]

Gaya syarahan interaktif.

Prof. Swart proaktif dalam menasihati pelajar dalam hal ini.

Mrs P Magongoa: Campus Auckland Park Kingsway Tel: 011 559 3843, E-mel: Phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

Campus Auckland Park Kingsway Tel:

[-]

Video

UJ Corporate video 2016

UJ generations of accomplishment

Contact
Alamat lokasi
University of Johannesburg
PO Box 524

Johannesburg, Gauteng, 2006 ZA
Media sosial