Case Western Reserve University School of Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

A Model Law School: Undang-undang kita antarabangsa, undang-undang kesihatan dan program undang-undang harta intelek adalah antara yang tertinggi di negara ini. Majalah Jurist negara bernama kami di antara sekolah-sekolah 25 undang-undang tertinggi yang memberikan yang terbaik peluang undang-undang kepentingan awam. Majalah itu juga disenaraikan di kalangan kami "roll penghormatan kepada sekolah-sekolah undang-undang" yang pertama yang menyampaikan latihan praktikal terbaik.

Menarik Lokasi: Kami terletak di tengah-tengah University Circle, kejiranan kebudayaan yang berkembang pesat di Cleveland, Ohio. Cleveland "kembali didorong oleh seni dan budaya" mendapat ia dipilih, antara bandar-bandar di seluruh dunia, sebagai tempat untuk dilawati di 2015 oleh New York Times, Los Angeles Times, yang Fodor dan Melancong dan Hiburan.

Kurikulum yang luas: Kami menawarkan ijazah JD, LLM dan SJD. Pelajar LLM mengambil sebahagian besar kelas mereka dengan JD dan SJD pelajar. Kami menawarkan empat darjah LLM: Undang-undang Perniagaan Antarabangsa, Undang-undang Harta Intelek, AS & Pengajian Undang-undang Global, dan Undang-undang Jenayah Antarabangsa.

Sejarah Proud: Tahap di Amerika Syarikat dan Pengajian Undang-undang Global, mula-mula ditawarkan di Fall 1992, adalah antara darjah LLM mula ditawarkan di Amerika Syarikat semata-mata untuk graduan sekolah undang-undang asing. Ijazah LLM lain telah ditawarkan untuk hampir 10 tahun. Kami mempunyai perkongsian dengan sekolah undang-undang terkemuka di luar negara - seperti Comillas Pontifical University di Madrid, Middlesex University di London, Universiti Paris Dauphine, Timur China Universiti Sains Politik dan Undang-undang di Shanghai, dan Southwest Universiti Sains Politik dan Undang-undang di Chongqin - dari yang ramai pelajar LLM kami mendaftar.

Sisi Kami Berkembang: Kami telah menamatkan pengajian 1,000 pelajar LLM dari pelbagai negara di lima benua. Graduan kita mengamalkan dan mengajar undang-undang di firma-firma terkemuka undang-undang, syarikat-syarikat, dan universiti. Pada 2015-2016, Pejabat Pengajian Siswazah Undang-undang asing yang mendaftar 73 LLMs dan 25 pelajar SJD.

Pakar Fakulti: Fakulti undang-undang kami kedudukan ke-25 di negara ini di kesan ilmiah. Mereka berkata pakar-pakar dalam bidang masing-masing, dan keutamaan mereka adalah kejayaan pelajar-pelajar kita. Kami mempunyai persekitaran yang menyambut mesra yang menggalakkan kerjasama antara profesor, pentadbir, kakitangan, pelajar dan alumni. Apabila anda menyertai sekolah undang-undang kami, anda adalah sebahagian daripada keluarga undang-undang kita.

A Institusi Connected: Kami adalah sebahagian daripada Case Western Reserve University, sebuah institusi penyelidikan sangat kedudukan dengan lebih daripada 5,800 siswazah dan profesional pelajar dan lebih 5,000 mahasiswa. Universiti itu juga rumah kepada Weatherhead School of Management, Sekolah Kes Kejuruteraan, Sekolah Perubatan Pergigian, Francis Payne Bolton Sekolah Kejururawatan, Sekolah Perubatan, Sekolah Pengajian Siswazah, Jack, Yusuf dan Morton Mandel Pengajian Gunaan Sains Sosial, dan Kolej Sastera dan Sains. Universiti kami mendaftarkan lebih 1,800 pelajar antarabangsa dari negara-negara di seluruh dunia.

Lokasi

Cleveland

Case Western Reserve University School of Law

Alamat
Case Western Reserve University School of Law
Foreign Graduate Legal Studies
11075 East Blvd44106-7148 Cleveland, Ohio, Amerika Syarikat
Telefon
+1 216-368-2083

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami