Columbia University, Columbia Law School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Sekolah Undang-undang Columbia

Columbia Law School terkenal dengan kecerdasan intelektual kurikulumnya dan biasiswa pecah fakultinya. Melukis kekuatan dari sumber penyelidikan yang luas di universiti penyelidikan yang cemerlang dan peringkat global di New York City-para pelajar kami melengkapkan latihan undang-undang mereka yang bersedia untuk melibatkan isu-isu yang paling mencabar di seluruh dunia, bidang kuasa, perkara-perkara tertakluk, sektor dan industri.

Fakulti Terkenal

Profesor kami adalah ulama terkemuka dan pengamal teratas dalam bidang mereka, membentuk dasar awam dan amalan undang-undang di seluruh dunia.


Penyelidikan Inovatif

Pusat dan program penyelidikan Sekolah Undang-undang Columbia mencerminkan pelbagai kepakaran yang dikelolakan oleh fakulti kami. Pusat-pusat dan program-program kami mengambilkira biasiswa fakulti yang ketat untuk menerokai bidang-bidang asas, perkembangan, dan interdisipliner undang-undang. Mereka mengadakan penggubal dasar, hakim, pemimpin perniagaan, dan ahli akademik dari seluruh dunia, dan memberi para pelajar peluang untuk bekerja secara langsung dengan fakulti dan profesional penyelidikan berpengalaman.


Sekolah Undang-undang Global

Columbia Law School berada di pusat biasiswa antarabangsa dan aktiviti profesional. Fakulti, pusat, dan institut kami memberi impak mereka di luar kampus dan ke dalam masyarakat antarabangsa. Pelajar kami mempunyai akses kepada pelbagai peluang berorientasikan dunia yang berpusat di New York City dan di seluruh dunia. Graduan kami bersedia untuk kerjaya rentas sempadan yang merangkumi sektor awam, swasta dan bukan keuntungan.


Tradisi Perkhidmatan Awam

Salah satu sekolah undang-undang yang pertama dengan keperluan pro bono, Columbia Law mengekalkan komitmen untuk memupuk perkhidmatan awam.

Inisiatif Keadilan Sosial (SJI) menyediakan perkhidmatan kerjaya dan pengaturcaraan untuk pelajar dan graduan yang berminat untuk kepentingan awam, hak asasi manusia antarabangsa, perkhidmatan awam / kerajaan, dan kerja sukarela undang-undang. SJI juga melaksanakan dan mengawasi Program Pro Bono Columbia Law School, yang menghubungkan pelajar dengan projek pengawasan pengacara kepada orang awam, serta Program Pembiayaan Musim Panas Guaranteed School Law.


Pembelajaran Experiential

Pembelajaran pembelajaran adalah cara asas Columbia Law School melatih para pelajar untuk menjadi peguam etika yang berkesan.

Bermula dengan Kelas 2019, piawaian Persatuan Bar Amerika menghendaki setiap pelajar JD memperoleh sekurang-kurangnya enam kredit pengalaman untuk menamatkan pengajian.

Program Undang-undang dan klinik sekolah yang mantap membolehkan pelajar menangani masalah undang-undang dunia sebenar.

Perkhidmatan Kerjaya

Graduan Undang-undang Columbia dicari oleh majikan tertinggi di dunia. Pelajar kami telah mencapai peranan kepimpinan di organisasi keadilan sosial terkemuka, firma undang-undang, NGO, entiti kerajaan dan institusi akademik.

Lokasi

Manhattan

Alamat
435 West 116th Street
10027 Manhattan, New York, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami