Emory Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada tahun 1916, Emory University menubuhkan sebuah sekolah undang-undang dengan fakulti guru-guru besar dengan ijazah dari institusi yang paling dihormati di era, sebuah perpustakaan dengan lebih daripada 5,000 jilid, dan kelas dua puluh tujuh pelajar.

Hari ini, Sekolah Undang-undang Universiti Emory menggabungkan pandangan praktikal dan berdisiplin ke arah kajian undang-undang dengan komitmen untuk menyediakan peluang pembelajaran pelajar kepada pelajar yang melibatkan mereka dalam peranan yang berbeza-beza dan penting dalam undang-undang yang dimainkan dalam komuniti, masyarakat dan dunia. Tumpuan berpusatkan pelajar Emory Law , program inovatif, eksternships, dan komitmen untuk penyelidikan ilmiah memastikan graduan kami bersedia untuk membuat kesan segera selepas tamat pengajian.

Misi

Melalui biasiswa, pengajaran, dan perendaman di dunia dan komunitinya, misi Emory Law - Emory Law adalah untuk:

  • Menghasilkan biasiswa dan mendidik pelajar mengenai peranan undang-undang dalam menentukan dan menangani penyakit sosial; menstrukturkan konflik; merancang institusi undang-undang, politik dan pasaran yang berkesan; memaklumkan dan menghalang kerajaan; dan memorialkan komitmen masyarakat.
  • Mendahulukan kedaulatan undang-undang dan kebaikan akuntabilitas yang dihasilkan, hak individu, keadilan sosial, pasar berkembang, dan pembangunan ekonomi.
  • Memupuk pemimpin yang berkhidmat kepada masyarakat melalui peranan dalam badan kehakiman, kerajaan, pendidikan undang-undang, undang-undang kepentingan awam, syarikat, dan firma undang-undang.
  • Sediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya dan keadaan undang-undang, politik, sosial dan pasaran yang sentiasa berubah dengan menyediakan pendidikan yang ketat yang menggabungkan teori, doktrin, dan pengalaman pembelajaran.
  • Menggalakkan kecemerlangan dengan berusaha untuk kepelbagaian badan pelajar, fakulti, dan kakitangannya dan dengan memudahkan produktiviti ilmiah dan pertukaran interdisipliner dengan ahli universiti, komuniti akademik yang lebih luas di Amerika Syarikat dan di luar negeri, dan profesion undang-undang.

Sejarah

Tahun Pengasas

Profesor Herschel W. Arant dan Uskup Warren A. Candler, canselor Universiti Emory, bercita-cita untuk mewujudkan sekolah undang-undang yang akan bertanding dengan sekolah undang-undang universiti yang diiktiraf di peringkat kebangsaan, menekankan "etika dan cita-cita profesion purba dan mulia , "dan menggalakkan perkhidmatan undang-undang.

Pada tahun 1916, Lembaga Emory of Trustees menamakan sekolah baru LQC Lamar School of Law. Lamar lulus dari Emory College pada tahun 1845 dan mempunyai kerjaya yang cemerlang sebagai negarawan, sarjana, dan peguam. Lokasi asal (sekarang Carlos Hall) adalah salah satu bangunan asal di Emory Quadrangle. Bangunan itu, yang menampilkan tangga pusat anggun dan fasad marmar Georgia, direka oleh arkitek Beaux-Arts yang terkenal Henry Hornbostel. Dua puluh lapan pelajar mendaftar pada musim luruh tahun 1916.

Di bawah pimpinan Samuel C. Williams, dekan pertama, sekolah undang-undang adalah yang pertama di Georgia untuk diberikan keahlian dalam Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika. Persatuan Bar Amerika menggolongkan Emory sebagai sekolah "Kelas A" pada tahun 1923. Satu-satunya sekolah lain di Tenggara yang dihormati dengan gelaran ini ialah Universiti Virginia dan Washington dan Lee University.

E. Smythe Gambrell, lulusan Harvard Law School, menyertai fakulti tambahan pada tahun 1924. Beliau berkhidmat di fakulti sehingga malam Perang Dunia II dan kemudiannya memberikan hadiah yang membolehkan pembinaan bangunan sekolah undang-undang sekarang-Gambrell Dewan, dinamakan sebagai ingatan kepada ibu bapanya.

Lokasi

Atlanta

Alamat
Clifton Road,1301
30322 Atlanta, Georgia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami