Baca keterangan rasmi

Sejak mendaftarkan kelas pertamanya pada tahun 1865, Sekolah Undang-Undang Universiti George Washington telah menghasilkan beberapa fikiran terbaik dalam spektrum biasiswa undang-undang.

Tradisi itu berterusan hari ini, memandangkan para graduan GW Law menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang mereka dapati di sini untuk mempengaruhi perbualan undang-undang kritikal zaman kita. Sekolah ini diakreditasi oleh Persatuan Bar Amerika dan merupakan ahli piagam Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika. Sekolah undang-undang terletak di kampus GW di kawasan pusat bandar yang dikenali sebagai Foggy Bottom.

Kompleks GW Law utama terletak di 2000 H Street, NW, Washington, DC 20052.

Sekali pandang

Ditubuhkan pada tahun 1865, Sekolah Undang-undang George Washington University adalah sekolah undang-undang tertua di Washington, DC. Sekolah ini diakreditasi oleh Persatuan Bar Amerika dan merupakan ahli piagam Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika. Sekolah undang-undang terletak di kampus GW di kawasan pusat bandar yang dikenali sebagai Foggy Bottom. Kompleks GW Law utama terletak di 2000 H Street, NW, Washington, DC 20052.

Badan Pelajar

Sekolah undang-undang mempunyai jumlah pendaftaran kira-kira 2,000 pelajar. Kira-kira 1,400 pelajar berada di bahagian sepenuh masa untuk ijazah JD dan 300 adalah didaftarkan di bahagian sambilan. 300 pelajar, ramai dari luar negara, mendaftar dalam program ijazah undang-undang siswazah.

Alumni

Sekolah Hukum George Washington University mempunyai lebih daripada 24,000 alumni yang hidup, di mana 150 orang hakim berkhidmat di bangku tempatan, negeri, dan persekutuan, termasuk 10 hakim di Mahkamah Agung Negeri. Sekolah Undang-undang menghitung di antara alumni yang terkenal di akhir John Foster Dulles, di akhir J. William Fulbright, dan Senator AS lewat Daniel K. Inouye (JD '52); bekas Peguam Negara William P. Barr (JD '77), bekas Setiausaha Perbendaharaan John W. Snow (JD '67), dan Senator AS Harry Reid, (JD '64), tiga bekas Pesuruhjaya Perkhidmatan Hasil Dalaman, dan banyak pemimpin terkemuka dalam perniagaan, industri, dan kerajaan.

Program Ijazah

 • JD sepenuh masa
 • LLM dalam Undang-undang Perniagaan dan Kewangan
 • LLM dalam Undang-undang Tenaga dan Alam Sekitar
 • LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar
 • LLM dalam Undang-undang Perolehan Kerajaan
 • LLM dalam Perolehan Kerajaan dan Undang-undang Alam Sekitar
 • LLM dalam Undang-undang Harta Intelek
 • LLM dalam Undang-undang Antarabangsa dan Perbandingan
 • LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar Antarabangsa
 • LLM dalam Litigasi dan Penyelesaian Pertikaian
 • LLM dalam Undang-undang Keselamatan Negara
 • Ketua LLM
 • SJD dalam pelbagai bidang

Program Ijazah Bersama

 • JD / Sarjana Pentadbiran Perniagaan
 • JD / Sarjana Pentadbiran Awam
 • JD / Sarjana Dasar Awam
 • MA dalam Hal Ehwal Antarabangsa
 • MA dalam Pengajian Pembangunan Antarabangsa
 • MA dalam Dasar Perdagangan dan Pelaburan Antarabangsa
 • MA dalam Dasar Sains dan Teknologi Antarabangsa
 • MA dalam Pengajian Dasar Keselamatan
 • MA dalam Pengajian Timur Tengah
 • MA dalam Komunikasi Global
 • MA dalam Pengajian Asia
 • MA dalam Pengajian Eropah dan Eurasia
 • MA dalam Kajian Amerika Latin dan Hemispherik
 • JD / MA dalam Pengajian Wanita
 • JD / MA dalam Dasar Awam dengan kepekatan dalam Kajian Wanita
 • JD / MA dalam Sejarah dengan tumpuan dalam Sejarah Undang-undang AS
 • JD / Sarjana Kesihatan Awam
 • LLM / Sarjana Kesihatan Awam
 • LLM / MA dalam Sejarah dengan tumpuan dalam Sejarah Undang-Undang AS

Sejarah

Pada tahun-tahun awal Republik, apabila modal baru negara itu tidak lebih daripada koleksi kecil bangunan awam yang dipisahkan oleh padang rumput, Presiden George Washington menasihatkan Kongres untuk mendirikan universiti kebangsaan di kerusi kerajaan.

Matlamatnya adalah untuk mendidik generasi akan datang kakitangan awam dan dengan itu menjalin identiti kebangsaan berdasarkan "prinsip mesra kepada kerajaan republik dan kepada kebebasan sebenar dan tulen manusia." Beliau meninggalkan kehendaknya 50 saham saham di Syarikat Terusan Potowmack untuk endowment sebuah universiti "yang mana belia nasib dan bakat dari semua bahagiannya mungkin dihantar untuk menyelesaikan Pendidikan mereka di semua cabang kesusasteraan sopan- dalam seni dan Sains-dalam memperoleh pengetahuan dalam prinsip-prinsip Politik

Walaupun ia akan menjadi dekad sebelum universiti nama George Washington akan ditubuhkan oleh Akta Kongres, Sekolah Undang-undang Universiti George Washington yang ditubuhkan pada tahun 1865-adalah sekolah undang-undang pertama di Daerah Columbia. Hari ini, Sekolah terus merangkumi aspirasi presiden pertama negara.

Mengapa Undang-undang GW?

Mengapa anda harus memilih Undang-undang GW? Kami akan memberikan anda lima sebab, untuk permulaan.

Pendidikan Undang-undang yang luar biasa

Pelajar Undang-undang GW diajar oleh para sarjana kelas dunia dan pengamal berpengalaman. Dengan lebih daripada 275 kursus elektif, pelajar kami boleh menjalankan pengeksplorasi undang-undang yang luas tetapi mendalam. Kami melabur dalam kejayaan setiap pelajar menerusi sokongan akademik dan peribadi yang kuat, yang termasuk bimbingan, rangkaian, dan kaunseling kerjaya satu-satu yang menekankan membantu pelajar mencari kawasan undang-undang yang paling sesuai dengan minat mereka.

Lokasi yang ideal di Washington, DC

Lokasi kami di jantung Washington, DC, menempatkan pelajar kami di tengah-tengah aktiviti hukum dan dasar yang paling dinamik di Amerika Syarikat. Rumah Putih, Bank Dunia dan Tabung Kewangan Antarabangsa, Jabatan Negara AS, Undang-undang Besar di K Street, dan Mahkamah Rayuan AS untuk Litar Persekutuan berada dalam jarak berjalan kaki dari kampus. Menaiki pendek di Metro, yang mempunyai stesen yang mudah di kampus, membolehkan pelajar mendengar hujah-hujah di Mahkamah Agung pada waktu pagi dan pulang ke kelas pada sebelah petang.

Peluang Pembelajaran Hands-on

Kerana jarak kami berdekatan dengan mahkamah, firma, bukan keuntungan, agensi-agensi kerajaan dan antarabangsa, para pelajar kami mendapat faedah dari luar negara sepanjang tahun di institusi-institusi ini. Di samping itu, fakulti tambahan kami terdiri daripada pengamal terkemuka dari institusi jiran ini.

Komuniti Kollegial

Kami dikenali sebagai komuniti yang bersemangat dan menarik, satu di mana seorang profesor Kontrak dapat membantu seorang pelajar dalam memburu pekerjaan musim panas - walaupun pelajar itu mencari kedudukan di bidang lain undang-undang. Pelajar kami melancarkan kerjasama, bukan persaingan, jadi mereka berasa bebas untuk berkongsi garis besar kelas atau membantu persediaan lain untuk pertandingan mahkamah.

Sarjana Undang-undang

Program siswazah di GW Law menarik kekuatan dari hubungan dekat mereka dengan program JD. Dengan pengecualian program dalam Litigasi dan Penyelesaian Pertikaian, yang terhad kepada calon LLM, pelajar undang-undang siswazah mengambil kursus dengan pelajar JD, dan pertukaran idea yang dihasilkan bermanfaat bagi kedua-dua kumpulan. Pelajar siswazah dapat menggabungkan kursus-kursus yang diajar secara tradisional dengan seminar mendalam, latihan, latihan kemahiran, dan pengalaman klinikal untuk pendekatan yang komprehensif terhadap pendidikan undang-undang. Ahli fakulti sepenuh masa dalam setiap bidang khusus memberikan arahan, penasihat akademik, dan penyeliaan skripsi.

Semua program siswazah GW mendapat manfaat dari lokasi sekolah undang-undang di Washington, DC, yang memberikan akses kepada peluang akademik yang tidak tertandingi serta banyak pengamal pakar yang terkenal, pegawai kerajaan, dan hakim yang mengajar dengan jelas.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

GW Law | George Washington University

Program LLM Umum membolehkan pelajar untuk merancang kursus pengajiannya sendiri untuk mengkaji pelbagai isu dalam undang-undang AS. ... [+]

Program LLM Umum membolehkan pelajar untuk merancang kursus pengajiannya sendiri untuk mengkaji pelbagai isu dalam undang-undang AS. Pelajar yang bekerja ke arah LLM Am harus berunding dengan perunding kanan senior untuk urusan akademik dan penasihat tesis yang ditetapkan untuk merancang program pengajian yang komprehensif yang disesuaikan dengan keperluan khusus pelajar. Pelajar mungkin menumpukan pengajian mereka dalam satu atau lebih bidang, seperti undang-undang perlembagaan, undang-undang jenayah, undang-undang buruh, undang-undang korporat, atau undang-undang penjagaan kesihatan, tetapi boleh memilih kursus dari semua bidang kurikulum. Tesis (6690-91) dan sekurang-kurangnya 20 kredit diperlukan. Sekiranya tesis diketepikan, 4 kredit tambahan, termasuk dua penggredan berdasarkan kertas penyelidikan, diperlukan.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Og 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu