George Washington University, Law School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Sejak mendaftarkan kelas pertamanya pada tahun 1865, Sekolah Undang-Undang Universiti George Washington telah menghasilkan beberapa fikiran terbaik dalam spektrum biasiswa undang-undang.

Tradisi itu berterusan hari ini, memandangkan para graduan GW Law menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang mereka dapati di sini untuk mempengaruhi perbualan undang-undang kritikal zaman kita. Sekolah ini diakreditasi oleh Persatuan Bar Amerika dan merupakan ahli piagam Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika. Sekolah undang-undang terletak di kampus GW di kawasan pusat bandar yang dikenali sebagai Foggy Bottom.

Sejarah

Pada tahun-tahun awal Republik, apabila modal baru negara itu tidak lebih daripada koleksi kecil bangunan awam yang dipisahkan oleh padang rumput, Presiden George Washington menasihatkan Kongres untuk mendirikan universiti kebangsaan di kerusi kerajaan.

Matlamatnya adalah untuk mendidik generasi akan datang kakitangan awam dan dengan itu menjalin identiti kebangsaan berdasarkan "prinsip mesra kepada kerajaan republik dan kepada kebebasan sebenar dan tulen umat manusia." Beliau meninggalkan 50 wafat sahamnya di Syarikat Terusan Potowmack untuk memperoleh sebuah universiti "yang mana belia hartanya dan bakat dari semua bahagiannya mungkin dihantar untuk menyelesaikan pendidikan mereka di semua cabang kesusasteraan sopan- dalam bidang seni dan Sains-dalam memperoleh pengetahuan dalam prinsip-prinsip Politik

Walaupun ia akan menjadi dekad sebelum universiti nama George Washington akan ditubuhkan oleh Akta Kongres, Sekolah Undang-undang Universiti George Washington yang ditubuhkan pada tahun 1865-adalah sekolah undang-undang pertama di Daerah Columbia. Hari ini, Sekolah terus merangkumi aspirasi presiden pertama negara.

DC

Sekolah Undang-undang Pertama di Ibu Kota

Pelajar mempunyai peluang yang tidak dapat ditandingi untuk belajar dari fakulti pakar dan pelawat yang dibezakan dan meneruskan kuliah, kerani, dan pekerjaan, sambil menikmati budaya, hiburan malam dan makan malam di bandar.

Dengan sejarah lebih daripada 145 tahun di jantung Washington, DC, kehidupan di Sekolah Undang-undang Universiti George Washington adalah berkait rapat dengan kehidupan masyarakat sekitarnya. Kampus kami hanya empat blok dari White House, dan mudah diakses oleh Bank Dunia, Jabatan Kehakiman, Jabatan Negara, mahkamah persekutuan dan tempatan, dan pertubuhan bukan untung dan bukan kerajaan yang banyak. Pelajar Undang-undang GW mempunyai peluang yang tidak dapat ditandingi untuk belajar dari pakar fakulti dan pelawat yang dibezakan dan mengejar latihan, kerani, dan pekerjaan, sambil menikmati budaya, kehidupan malam dan makan malam di kota.

121473_photo-1517048676732-d65bc937f952.jpg

Dari Dekan

Selamat datang ke Undang-undang GW!

Sekolah Undang-undang Universiti George Washington, yang diasaskan pada tahun 1865, merupakan salah satu ahli akademi undang-undang yang paling terkenal dan paling terkenal. Saya menjemput anda untuk meneroka kampus dan komuniti kami untuk menemui sekolah undang-undang yang sangat berakar dalam tradisi, sangat responsif terhadap perubahan dalam pendidikan undang-undang dan profesion undang-undang, dan komited sepenuhnya untuk menghasilkan peguam yang berpengaruh dan idea transformatif. Pelajar datang ke Undang-undang GW kerana mereka ingin mengubah dunia, dan mereka lulus sebagai profesional yang bersedia menulis, menganjurkan, berinovasi, mencipta, dan mengejar cita-cita hukum dan keadilan yang tertinggi.

Semasa anda melawat laman web kami, anda akan melihat banyak cara institusi bertaraf dunia kami menyediakan pelajar untuk realiti pasaran undang-undang global. Terletak di tengah-tengah ibu negara kita, GW Law menggabungkan arahan undang-undang yang sangat baik dengan pengaturcaraan yang inovatif dan peluang yang banyak untuk latihan, latihan, bimbingan, dan rangkaian.

Fakulti Kelas Dunia. Pada teras pengalaman GW Law adalah pedagogi yang kuat yang menggabungkan beasiswa, doktrin, dan amalan. Membantu membangunkan pelajar kami menjadi peguam yang berpengaruh adalah fakulti yang dibezakan yang bukan sahaja menerbitkan buku-buku dan artikel meluas tetapi aktif membina semula landskap undang-undang. Para profesor kami di peringkat nasional dan diiktiraf di peringkat antarabangsa sering terlibat dalam litigasi sebelum Mahkamah Agung AS, tribunal antarabangsa, dan mahkamah lain. Mereka juga memberikan ulasan ahli kepada media berita, memberi keterangan di Capitol Hill, berkhidmat sebagai perunding kepada pelbagai kerajaan, dan mengejar banyak aktiviti lain yang memperkayakan kehidupan akademik sekolah.

Di mana Undang-undang dibuat. Undang-undang GW terletak secara geografi secara sempurna untuk memberikan pengalaman pendidikan undang-undang unik Washington. Lokasi kami - di pusat undang-undang kebangsaan dan antarabangsa, pegawai kerajaan tertinggi, Hakim Mahkamah Agung - membenarkan tokoh utama Washington untuk kerapkah kelas kami, menghadiri persidangan di kampus kami, dan bercakap di lebih daripada 100 acara khas setiap tahun di sekolah undang-undang kami.

Pengalaman Dunia Sebenar. Badan pelajar yang terlibat kami adalah pelbagai, sokongan, kreatif, inovatif, dan rajin. Di GW Law, kami menyediakan pelajar-pelajar kami dengan banyak peluang untuk belajar, meneroka, berdebat, dan mempersoalkan undang-undang dan prinsip-prinsip undang-undang di dalam kelas dan keluar di dunia nyata. Ramai pelajar mengambil bahagian dalam Klinik Undang-Undang Komuniti Jacob Burns GW, mewakili pelanggan dalam kes-kes sebenar di bawah pengawasan fakulti. Mereka juga mengambil bahagian dalam pertandingan advokasi, jurnal undang-undang yang disunting pelajar, projek pro bono, dan beratus-ratus penempatan lapangan di agensi-agensi kerajaan dan institusi kebangsaan dan antarabangsa terkemuka di kawasan Washington.

Mengubah Dunia. Kami harap anda akan mempertimbangkan untuk menjadi sebahagian daripada komuniti kami. Saya menggalakkan anda untuk menggali lebih mendalam dan mempelajari apa yang menjadikan GW Law destinasi yang ideal untuk memperoleh kemahiran yang akan membolehkan anda mengubah dunia. Sila lawati kami untuk melayari kemudahan kami dan dapatkan lebih baik tentang siapa kami, apa yang kami lakukan, dan bagaimana anda boleh memohon untuk menyertai kami. Saya tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda ke sekolah undang-undang kami.

Dengan sukacita,

CHRISTOPHER ALAN BRACEY

Dekan Interim, Naib Provost untuk Hal Ehwal Fakulti, dan Profesor Undang-undang

Lokasi

Washington

Alamat
H Street Northwest,2000
20052 Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami