Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1873, Mercer University Sekolah Undang-undang mempunyai tradisi yang panjang menghasilkan peguam amalan sedia yang bersedia untuk mengamalkan dan komited untuk berkhidmat. Sekolah telah memperoleh reputasi sebagai pembekal cemerlang pendidikan undang-undang dengan memberi tumpuan yang sengit di kalangan pelajar dan fakulti interaksi.

Mercer Law School mempunyai legasi berbangga dengan inovasi, kecemerlangan, dan perkhidmatan, dan ia sedang membina legasi yang menghadapi cabaran-cabaran semasa yang dihadapi oleh profesion undang-undang.

fakulti dan kakitangan kami memimpin dalam pembangunan kurikulum, pedagogi, dan penyelidikan yang bergerak profesion ke hadapan sementara menepati identiti sejarah kita sebagai tempat yang menghargai interaksi peribadi, latihan kemahiran dan etika dan profesionalisme.

whylaw_1

Mengapa Mercer Undang-undang

Perjalanan anda untuk menjadi seorang peguam Mercer bermula di sini - berkenalan dengan orang yang menarik, program dan tempat-tempat yang membuat Mercer Undang-undang tersendiri kalangan rakan-rakan. Apa yang membezakan kami dari sekolah undang-undang yang lain? Pilihan yang sengaja kami telah dibuat dalam kurikulum, fakulti turun-ke-bumi yang mengajar, dan budaya yang rapat yang menjadikan pembelajaran menyeronokkan dan kejayaan dicapai.

Mungkin perkara ini perlu standard kalangan sekolah-sekolah undang-undang. Mereka tidak, tetapi kami di peringkat kebangsaan yang diiktiraf bagi mereka. Ini gabungan yang menarik latihan terkenal, pengajaran yang hebat, dan sokongan yang tidak dapat ditandingi terus melonjakkan Sekolah Undang-undang Mercer dan pelajarnya ke hadapan.

Kami benar-benar menghargai minat anda dalam Mercer Law School dan berharap perjalanan anda dengan kami di laman web kami yang memaksa anda untuk datang melawat kami dan mengetahui lebih lanjut.

Komuniti unik

Pada Mercer Law School, pelajar menikmati, komuniti sokongan kecil. Fakulti dan kakitangan komited kepada kejayaan individu setiap pelajar. pintu Profesor terbuka kepada pelajar, dan pelajar mendapat manfaat daripada tahap yang luar biasa perhatian individu. Ramai ahli-ahli bar Macon dan Atlanta berkhidmat sebagai fakulti adjung; pelajar mengambil kesempatan daripada pelbagai peluang externship; dan negeri dan persekutuan clerkships boleh didapati di sini.

Kami adalah sebahagian daripada sebuah universiti swasta yang dinamik yang mempunyai program siswazah lain seperti perubatan, perniagaan, dan farmasi; muzik dan seni persembahan cemerlang; dan program olahraga yang kuat. Mercer University ialah anggota Majlis Southern dan satu-satunya universiti swasta di Georgia untuk meletakkan program NCAA Bahagian 1. Dengan lebih daripada 8,300 pelajar yang mendaftar di 12 sekolah dan kolej di kampus di Macon, Georgia, dan Savannah, dan pada empat Centers Akademik Regional sekitar negeri ini, Mercer secara konsisten disenaraikan antara institusi utama negara dengan penerbitan seperti US News & World Report dan Kajian Princeton.

Sekolah undang-undang itu kedudukan berhampiran dengan Atlanta menyediakan semua peluang bandar antarabangsa dalam jarak yang singkat. Atlanta menjadi tuan rumah pelbagai firma undang-undang, beberapa Fortune 500 ibu pejabat, pelbagai operasi kerajaan, dan pelbagai sukan dan tempat budaya.

Pada Mercer Law School kita mempunyai yang terbaik daripada kedua-dua dunia: sebuah sekolah kecil di sebuah komuniti sokongan, dengan sambungan ke salah satu kota yang paling berpengaruh di negara. Mercer Law School menawarkan pelajar peluang untuk mengetahui lebih lanjut, dan hidup lebih, dalam suasana yang menghargai kerja keras, keserakanan, dan perkhidmatan awam.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Mercer University School of Law

The Sarjana Perundangan Perbandingan (MCJ) dalam bidang Perniagaan Antarabangsa dan Undang-Undang Perdagangan di Mercer University School of Law ialah program tersendiri ... [+]

Sarjana Perundangan Perbandingan

The Sarjana Perundangan Perbandingan (MCJ) dalam bidang Perniagaan Antarabangsa dan Undang-Undang Perdagangan di Mercer University School of Law ialah program tersendiri direka untuk memberikan peguam asing kedua-dua latihan akademik dan praktikal.

Ciri-ciri Program:

Kursus satu tahun pengajian di Atlanta Mercer dan Macon Kampus (Jun - Mei) Sijil Latihan Bahasa Inggeris latihan akademik dan praktikal dengan penekanan kepada perniagaan antarabangsa dan undang-undang perdagangan Pilihan untuk mengambil bahagian dalam Externship di Atlanta dengan perniagaan komersial, firma undang-undang, atau agensi kerajaan

Kurikulum ... [-]
Amerika Syarikat Macon
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Mercer Law: In Good Company