Mississippi College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mississippi College, bergabung dengan Konvensyen Baptist Mississippi, adalah, bersama pendidikan, universiti swasta Kristian seni dan sains liberal. Sebagai institusi tertua pengajian tinggi di Mississippi, MC mempunyai sejarah yang panjang daripada komitmen kepada kecemerlangan akademik dan punca Kristus.

Visi Kami

Visi kami adalah untuk dikenali sebagai universiti yang diiktiraf untuk kecemerlangan akademik dan komitmen kepada punca Kristus.

Sejarah Kami

Mississippi College ditubuhkan pada tahun 1826 dan merupakan institusi tertua pengajian tinggi di negeri Mississippi.

Mengapa MC?

Majalah WANG baru-baru ini kedudukan MC # 12 dalam senarai mereka "The 20 Best Kolej Swasta untuk Merit Bantuan" Mississippi College adalah universiti swasta yang terbesar di negeri ini dengan lebih 5,000 pelajar. Pada tahun 1831, MC menjadi kolej coeducational yang pertama di Amerika Syarikat untuk memberikan ijazah kepada seorang wanita. Mississippi College adalah lebih murah daripada yang anda sangka dengan tuisyen kami yang lebih rendah dan program biasiswa murah hati. MC anugerah kira-kira $ 53000000 dalam bentuk biasiswa dan bantuan kewangan setiap tahun. MC menawarkan lebih daripada 80 pilihan sarjana muda, lebih daripada 15 program ijazah sarjana, sebuah sekolah undang-undang kelas pertama, program pembantu doktor dan banyak lagi. 16: 1 nisbah pelajar-fakulti. Anda akan mendapati bahawa ijazah dari Mississippi College memegang berat badan dengan majikan dan boleh loncatan anda untuk mana-mana anda mahu pergi. Pelajar MC mendapat penerimaan ke sekolah perubatan di lebih dua kali ganda purata kebangsaan. Hampir 100% Kejururawatan graduan mendapat pekerjaan dalam tempoh tiga bulan selepas tamat pengajian. Lembaga Misi Antarabangsa pangkat MC sebagai sekolah 10 yang mubaligh menamatkan pengajian dan di bawah pelantikan. Pelajar MC sukarelawan lebih daripada 30,000 jam setiap tahun.

Dengan saiz kami badan pelajar, kos rendah kehadiran, dan reputasi akademik yang kukuh, MC adalah mencari jarang berlaku dalam bidang pengajian tinggi Kristian. Matlamat kami adalah untuk menyemai Kristus ke dalam setiap aspek budaya kita - di dalam kelas, sepanjang hidup kampus, dan dalam hati pelajar-pelajar kita.

Lokasi

Jackson

Mississippi College

Alamat
200 S Capitol St,
Clinton, MS 39058

39058 Jackson, Mississippi, Amerika Syarikat
Telefon
+1 601-925-3000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami