Baca keterangan rasmi

Mississippi College, bergabung dengan Konvensyen Baptist Mississippi, adalah, bersama pendidikan, universiti swasta Kristian seni dan sains liberal. Sebagai institusi tertua pengajian tinggi di Mississippi, MC mempunyai sejarah yang panjang daripada komitmen kepada kecemerlangan akademik dan punca Kristus.

Visi Kami

Visi kami adalah untuk dikenali sebagai universiti yang diiktiraf untuk kecemerlangan akademik dan komitmen kepada punca Kristus.

Sejarah Kami

Mississippi College ditubuhkan pada tahun 1826 dan merupakan institusi tertua pengajian tinggi di negeri Mississippi.

Mengapa MC?

Majalah WANG baru-baru ini kedudukan MC # 12 dalam senarai mereka "The 20 Best Kolej Swasta untuk Merit Bantuan" Mississippi College adalah universiti swasta yang terbesar di negeri ini dengan lebih 5,000 pelajar. Pada tahun 1831, MC menjadi kolej coeducational yang pertama di Amerika Syarikat untuk memberikan ijazah kepada seorang wanita. Mississippi College adalah lebih murah daripada yang anda sangka dengan tuisyen kami yang lebih rendah dan program biasiswa murah hati. MC anugerah kira-kira $ 53000000 dalam bentuk biasiswa dan bantuan kewangan setiap tahun. MC menawarkan lebih daripada 80 pilihan sarjana muda, lebih daripada 15 program ijazah sarjana, sebuah sekolah undang-undang kelas pertama, program pembantu doktor dan banyak lagi. 16: 1 nisbah pelajar-fakulti. Anda akan mendapati bahawa ijazah dari Mississippi College memegang berat badan dengan majikan dan boleh loncatan anda untuk mana-mana anda mahu pergi. Pelajar MC mendapat penerimaan ke sekolah perubatan di lebih dua kali ganda purata kebangsaan. Hampir 100% Kejururawatan graduan mendapat pekerjaan dalam tempoh tiga bulan selepas tamat pengajian. Lembaga Misi Antarabangsa pangkat MC sebagai sekolah 10 yang mubaligh menamatkan pengajian dan di bawah pelantikan. Pelajar MC sukarelawan lebih daripada 30,000 jam setiap tahun.

Dengan saiz kami badan pelajar, kos rendah kehadiran, dan reputasi akademik yang kukuh, MC adalah mencari jarang berlaku dalam bidang pengajian tinggi Kristian. Matlamat kami adalah untuk menyemai Kristus ke dalam setiap aspek budaya kita - di dalam kelas, sepanjang hidup kampus, dan dalam hati pelajar-pelajar kita.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Mississippi College

MC Law menawarkan beberapa LL.M. berbeza program ijazah untuk pemohon yang mempunyai pelbagai latar belakang dan kepentingan, termasuk Pengajian Tradisional, Pengajian Un ... [+]

LL.M. Program

MC Law menawarkan beberapa LL.M. berbeza program ijazah untuk pemohon yang mempunyai pelbagai latar belakang dan kepentingan, termasuk Pengajian Tradisional, Pengajian Undang-undang Amerika, Antarabangsa dan Kajian Eropah, dan Advokasi. Program ini khusus untuk calon-calon yang ingin mengambil kesempatan penuh daripada saiz kelas kecil MC Undang-undang ini, komuniti penyelidikan dinamik, aktiviti ko-kurikulum, dan lokasi di ibu negara untuk mencapai matlamat peribadi dan profesional mereka. Selain meneroka laman web, sila hubungi LLM@mc.edu untuk mengetahui lebih lanjut tentang peluang-peluang ini.

Sokongan Akademik MC Undang-undang adalah unik dalam memenuhi keperluan yang pelbagai individu LL.M. calon. Di tengah-tengah LL.M. yang program adalah calon-calon sendiri. Selain pelbagai penawaran kursus untuk mengasah kemahiran profesional daripada fakulti yang mempunyai pengalaman advokasi kaya dan kepakaran undang-undang antarabangsa, MC Law menawarkan harga berdaya saing, satu-sama-satu mentor fakulti, saiz kelas yang kecil, dan sokongan pentadbiran di setiap peringkat anda kajian, daripada bantuan dalam mendapatkan perumahan dan status imigresen kepada persediaan untuk New York, California, Alabama, DC atau AS Bar yang lain untuk hantar tamat pengajian penempatan kerja. Calon juga ditawarkan pelbagai besar aktiviti ko-kurikulum, termasuk acara kerjaya, lawatan lapangan, latihan, melawat ceramah dan bengkel, dan aktiviti-aktiviti sosial yang kerap. Kajian Advokasi Sarjana Undang-Undang (LL.M.) Dalam Advokasi at Law MC Dalam pasaran undang-undang moden, peguam muda diberi sedikit, jika ada, peluang untuk membangunkan kemahiran advokasi maju begitu kritikal kepada perwakilan pelanggan yang berkesan. Memburukkan masalah ini adalah hakikat bahawa ramai peguam baru tunas tidak menyelesaikan lebih daripada satu atau dua kelas dalam sokongan semasa pengajian JD mereka. Penyelesaian ini... [-]
Amerika Syarikat Jackson
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu