Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1909, Universiti Oklahoma Kolej Undang-undang adalah salah sebuah sekolah undang-undang awam yang besar di Amerika Syarikat dengan bahagian-bahagian kecil dan saiz kelas yang menggalakkan semangat komuniti, fakulti dicapai dengan kepakaran antarabangsa dan kemudahan state-of-the-art yang menampilkan bilik belajar, bilik mahkamah dan bilik darjah dilengkapi dengan teknologi terkini.

Sebagai Oklahoma hanya sekolah undang-undang awam, OU Undang-undang kini rumah akademik kira-kira 500 pelajar yang mengikuti Doktor Juris, Sarjana Undang-Undang, Sarjana Pengajian Undang-undang dan pelbagai program ijazah dua.

Universiti Oklahoma Law Center adalah entiti induk Kolej Undang-Undang. Pusat Undang-undang juga termasuk Donald E. Berdoa Perpustakaan Undang-undang, Klinik Guaman OU, Jabatan Pembantu Undang-Undang Pendidikan, Oklahoma Kajian Undang-undang dan Amerika India Law Review.

Misi

Universiti Oklahoma Kolej Undang-undang, sebagai sebahagian daripada Oklahoma Law Center, bertujuan untuk menyediakan sebuah komuniti intelektual dinamik khusus untuk pengajaran dan pembelajaran, penyelidikan dan perkhidmatan dalam usaha mencapai undang-undang dan keadilan sebagai pelajar menggabungkan latihan undang-undang mereka sebagai persediaan untuk amalan undang-undang, perkhidmatan kehakiman dan jawatan kepimpinan lain di Oklahoma, negara dan dunia.

SEJARAH

Kolej Undang-undang telah berkembang agak sedikit sejak Julien C. Monnet ditubuhkan dan pada tahun 1909. Dari permulaan yang rendah hati Dekan Monnet, dua orang ahli fakulti dan 47 pelajar, Kolej Undang-undang telah berkembang menjadi institusi undang-undang yang cemerlang di negeri ini. Pada tahun 1914, terima kasih kepada melobi tidak berhenti-henti penggubal undang-undang negeri dengan pelajar undang-undang untuk membiayai pembinaannya, kolej ini berpindah ke rumah pertama kekal, Monnet Hall.

The 47.000 kaki persegi Law Barn, kerana ia lebih dikenali, adalah rumah kepada kolej untuk 62 tahun. Seperti rumah Kolej Undang-undang, ia adalah saksi terhadap pelbagai kejadian di Oklahoma (dan Amerika) sejarah, termasuk penerimaan masuk ketika itu masa depan OU Regent Ada Lois Sipuel Fisher, seorang wanita kulit hitam pertama yang diterima masuk ke Kolej Undang-undang, pada tahun 1948 . Graduan ketara yang lain termasuk bekas Senator dan OU Presiden semasa David L. Boren, bekas Gabenor Oklahoma Frank Keating dan Brad Henry dan bekas Oklahoma County District Attorney dan semasa Dean Emeritus Andrew M. Coats.

Walaupun rakaman persegi tambahan dibina ke belakang Monnet Hall, Pusat Undang-undang, yang Kolej Undang-Undang dan entiti yang berkaitan dengannya datang untuk dipanggil pada tahun 1971, mengatasi pesaing bangunan, memaksa pemindahan penduduk ke rumah semasa pada Timberdell Road pada tahun 1976. Tetapi ia tidak berakhir di situ. Menambah Indian Amerika Kajian Undang-undang untuk melengkapkan Oklahoma Kajian Undang-undang ditubuhkan, mengembangkan pendidikan undang-undang klinikal, dan secara umumnya berusaha untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat pendidikan undang-undang di abad ke-20 disebabkan OU Undang-undang untuk sekali lagi menjadi lebih besar kemudahannya.

Pada bulan Oktober 1999, tanah rosak pada pembinaan dan pengubahsuaian projek $ 19000000 yang akhirnya menambah 80,000 kaki persegi untuk kemudahan itu, yang memaparkan 58,000 kaki persegi Donald E. Berdoa Perpustakaan Undang-undang dan 250 tempat duduk Dick Bell Bilik Mahkamah. Perpustakaan baru mempunyai ruang Chapman Reading, dimodelkan selepas bilik bacaan dalam Monnet Hall, dengan lantai parket mengingatkan pada tingkat di Louvre. Donald E. Berdoa Perpustakaan Undang-undang, yang dibuka kepada orang ramai, mempunyai koleksi undang-undang terbesar, awam atau swasta, di negeri ini. The Dick Bell Bilik Mahkamah adalah salah satu daripada bilik mahkamah yang terbesar dan paling maju dari segi teknologi di rantau ini, jika tidak negara, dan tuan rumah tinggal ujian dari pelbagai mahkamah di tengah Oklahoma. The Bell Bilik Mahkamah telah menjadi tuan rumah kes-kes rayuan daripada kedua-dua Oklahoma Mahkamah Rayuan Jenayah (termasuk rayuan hukuman mati) dan Amerika Syarikat Mahkamah Rayuan untuk Litar ke-10, selain daripada ujian sivil terhadap keputusan Mahkamah Daerah Amerika Syarikat untuk Daerah Barat Oklahoma.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

The University of Oklahoma - College of Law

Pengkhususan Kajian Perundangan AS membolehkan peguam berpendidikan asing untuk mendapatkan pendidikan umum dalam undang-undang AS dan isu-isu undang-undang. Pelajar diga ... [+]

Pengkhususan Kajian Perundangan AS membolehkan peguam berpendidikan asing untuk mendapatkan pendidikan umum dalam undang-undang AS dan isu-isu undang-undang. Pelajar digalakkan untuk menyesuaikan kurikulum untuk memenuhi keperluan masing-masing, dan kursus boleh dipilih untuk membantu pelajar bersedia untuk mengambil ujian bar di Amerika Syarikat.

Kursus dalam pengkhususan Kajian Perundangan AS mungkin termasuk Prosedur, Kontrak, Undang-undang Perlembagaan, Undang-undang Jenayah, Undang-undang Harta dan Torts, antara lain.

The LL.M. dalam Pengajian Undang-undang AS boleh diselesaikan dalam satu tahun pengajian sepenuh masa.

Universiti Oklahoma - Kolej Undang - LL.M.

The John B. Turner LL.M. Program menawarkan kombinasi kursus yang unik, hanya tersedia di OU, dan membolehkan pelajar memilih tiga spesialisasi: tenaga dan sumber asli, undang-undang orang asli, atau Pengajian Undang-undang AS (untuk peguam asing yang berpendidikan asing).... [-]

Amerika Syarikat Norman
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The University of Oklahoma - College of Law

Terletak di persimpangan tenaga di Amerika Syarikat, OU Law - OU Law telah lama mengkhususkan diri dalam undang-undang tenaga dan menawarkan LL.M. kepada peguam yang berm ... [+]

OU Law berada di barisan hadapan dalam menawarkan kursus undang-undang yang memberi tumpuan kepada tenaga dan sumber semula jadi. Dengan banyak sumber tenaga dan sumber alam yang beribu pejabat di Oklahoma, OU Law menghantar sebilangan besar graduan ke bidang dan amalan berkaitan tenaga setiap tahun. OU Law menyediakan pelajar menjadi pemimpin dalam undang-undang dan dasar sumber tenaga dan sumber semula jadi, membantu dalam pembangunan mampan semua bentuk tenaga dan sumber semula jadi dengan cara yang bertanggungjawab terhadap alam sekitar.

The LL.M. dalam Tenaga dan Sumber Asli boleh disiapkan dalam satu tahun pengajian sepenuh masa atau dua tahun pengajian sambilan.

The University of Oklahoma - College of Law - LL.M.... [-]
Amerika Syarikat Norman
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The University of Oklahoma - College of Law

Terletak di tengah-tengah wilayah India yang asli, OU Law menyediakan persekitaran yang ideal untuk mengkaji undang-undang Amerika Asli dan isu-isu mengenai penduduk asli ... [+]

Terletak di tengah-tengah wilayah India yang asli, OU Law menyediakan persekitaran yang ideal untuk mengkaji undang-undang Amerika Asli dan isu-isu mengenai penduduk asli. Oklahoma mengandungi hampir empat puluh negara puak dan penduduk Amerika Native American yang kedua terbesar di Amerika Syarikat. Memandangkan kehadiran mereka dan sejarah rantau ini, undang-undang India mempengaruhi hampir semua bidang amalan undang-undang, menjadikannya sebuah bidang yang bertenaga dan berkembang.

The LL.M. dalam undang-undang Orang Asli boleh diselesaikan dalam satu tahun pengajian sepenuh masa atau dua tahun pengajian sambilan.

The University of Oklahoma - College of Law - LL.M.

The John B. Turner LL.M. Program menawarkan kombinasi kursus yang unik, hanya tersedia di OU, dan membolehkan pelajar memilih tiga spesialisasi: tenaga dan sumber asli, undang-undang orang asli, atau Pengajian Undang-undang AS (untuk peguam asing yang berpendidikan asing).... [-]

Amerika Syarikat Norman
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Experience OU Law