Baca keterangan rasmi

Sejak 1895, Yang Universiti Pittsburgh School of Law Telah menyediakan pelajar menjadi peguam dan pemimpin yang sangat baik dalam bidang profesi dan masyarakat. Dikenali dan dihormati di seluruh dunia untuk biasiswa kami, kami menawarkan para akademik yang berkualiti, fakulti bertaraf dunia, peluang yang tidak berkesudahan untuk belajar secara langsung, dan persediaan dan penempatan kerjaya yang luar biasa. Kurikulum kami kukuh pada asas-asas dan merangkumi inovasi, memberi tumpuan kepada isu-isu dari pengkomersialan teknologi baru untuk penyelesaian konflik kepada keselamatan siber.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

University of Pittsburgh - School of Law (PittLaw)

Ijazah Sarjana Undang-Undang (LLM) menyediakan graduan undang-undang asing dengan latihan kritikal dalam tradisi undang-undang undang-undang umum dan sistem perundangan A ... [+]

Ijazah Sarjana Undang-Undang (LLM) menyediakan graduan undang-undang asing dengan latihan kritikal dalam tradisi undang-undang undang-undang umum dan sistem perundangan AS semasa tahun akademik di University of Pittsburgh, yang terletak di kejiranan Oakland yang meriah di Pittsburgh.

Program LLM Pitt Law menyediakan peguam yang telah menyelesaikan ijazah undang-undang mereka di luar Amerika Syarikat dengan peluang untuk mempelajari tradisi hukum undang-undang umum dan sistem undang-undang AS di Amerika Syarikat.

Struktur

Pelajar mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 24 kredit kepada siswazah. Program ini disiapkan dalam satu tahun akademik dari bulan Ogos hingga Mei. Pengambilan separuh masa dianggap berdasarkan kes demi kes. Pengarah Akademik CILE, Pengarah Eksekutif dan Program Administrator mengambil peranan aktif secara peribadi untuk menasihati setiap pelajar LLM atas pilihan kursus mereka, membantu anda merancang kursus pengajian yang unik yang disesuaikan dengan keperluan peribadi anda.... [-]

Amerika Syarikat Pittsburgh
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu